Dagens "Vill Ha"


Hittade detta schabrak tidigare (under en tråkig lektion i skolan) och jag känner att jag bara måste köpa det! Jag tror Star hade varit super mega fin i den färgen! Nu är det ju så tråkigt att det endast finns i ponnystorlek... MEN jag funderar på att köpa det endå..Om inte Tippen kan ha det får ju Licka använda det!

Japp, så blir det nog, ska bara ta ett snack med pappa om det...Det är ju nämligen han som får betala med sitt kort över internet efterosm jag inte är 18 år än..
// Matilda :D

Nyinköpt

Dagens konstaterande: Matte är det tråkigaste som finns för tillfället (förutom spanska)!
På tal om något kul så fick Tippen ett set med svart täcke, grimma+grimskaft och fleecelindor igår som mamma köpte :)

Jag köpte ett grönrutigt sommartäcke till star, såg det först på Hööks hemsida och blev helt fäst vid det direkt!
(Färgen är finare i verkligheten)

// Matilda

Ägare :D

Ska alldeles strax gå till Grafitti med Anna för lite lunch :D Gött!

Igår kom Peter så då fick alla hästarna nya skor vilket Topas inte uppskattade... Dock var han jättefin när jag red på banan! Duktig liten ponny! <3

Vi var och skrev kontrakt på Topas idag och och fick hans papper och lite så. Alltså är vi från nu Ägare till lille hästen :D haha trodde aldrig jag skulle få en D-ponny och hade slutat tänka på det och sen bara blev det så!  Var helt säker på att det skulle stå att han var någon Arabkorsning i passet men nej istället är an registrerad som korsningsponny!
:/



// Matilda

Shiny weather :)

Det har helt underbart väder under eftermiddagen igår och eftrsom det numer är sommartid var det fortfarande ljust ute kl 8 på kvällen!  Red min Finfina häst (star) på banan och tränade lite konditon.  Travade och sen fick hon galoppera på i låg form rellativt länge. Hon var hur fin somhelst!

Tippen skulle vilat igår men när jag red iväg med Star Sprang han

I kväll blir det Dressyrträning för Cissi med Star. Tippen får vila (han ska stå inne då så han inte springer igen!) efetrsom han har tappat 2 skor och jag väntar på att Peter (hovslagaren) ska återkomma med tid så fort han kunde :)

Nu ska vi filma våra nyheter till engelskan :)

// Matilda

Nystädad Sadelkammare

Städade och omorganiserade i vår sadelkammare innan idag och jag blev väldigt nöjd med resulotatet. Nu väntar jag bara på att få några fler hyllor eller garderober till alla täcken

Några av Fleecetäckena, sadelpaddar och säkerhetsvästar
Majas Schabrak
Mina Schabrak (Ganska full hylla)
Transportskydd + Tävlingsbenskydd

Mitt Limegröna Eskadronschabrak lyser upp hela bilden!

Stars Hoppträns - pullargrimma med bling pannband + Sprenger dynamic RS bett
Stars Dressyrträns -bred nosgrimma Bling pannband + vanligt tredelat eggbett
Topaz träns - pullarnosgrimma + Tvådelat D-ringsbett



Vill inte visa bild på "sadelväggen" pga stöldrisk

//Matilda

Ridtur i solen

Var i stallet hela förmiddagen och städade i sadelkammaren, det blev väldigt fint :) Tänkte fota lite senare :) Efter det mockade jag till Tippen och Star och sen red jag på Tippen.  Det gick väldigt bra och han var duktig förutom att han visade tendens till att lätta fram.. Försökte att ignorera det och rida på och det fungerade :)



// Matilda

Hopptävling med film :)

Var i Ängelholm idag och hoppade 1m, det gick väldigt väldigt bra! I grunden hoppade hon super och i omhoppningen petade vi ett men det var mitt fel.. Duktig häst jag har :D <3<3



Filmen ville inte sammarbeta med att bläddra in dock så det fick bli en länk istället :)

Topaz fick gå en promenad idag och sen åkte jag med Rebecka (som var med och hjälpte mig på tävlingen) till Eko och hoppade med honom! Galen men rolig liten häst!
// Matilda


Dressyrträning / Hopptävling

Igår kom Cissi och det blev först ett pass på Topaz vilket gick jättebra! Sen blev det ett pass på Star och det gick också väldigt bra :)

Idag ska jag åka till Ängelholm rf med star och hoppa en 1m klass :)  Rebecka följer med som sällskap/ medhjälpare :D

//Matilda

a great day!

Skolan idag och jag redovisade Språkhistorian vilket gick förvånansvärt bra måste jag säga :) Sen hann jag även med att vara hos tandläkaren (vilket också gick mycket mycket bra!) innan jag och Anna tog bussen hem till mig för att rida ut en sväng :)

Efter en liten incident i stallet (!) kom vi ut tillslut, jag på Topaz, Anna på Star och Maja på Licka, Red till skjutbanan och sen till ridbanan och Topaz lunkade på som om han inte gjort annat tidigare :) Duktig liten ponny! Han gick även mycket bra på ridbanan och jag fortsatte att ta det lugnt med honom speciellt eftersom det blir Cissi-träning med honom imorgon :)  ...och med Star :) <3
fin, ovisad, slappbild på underbara pållen <3

Anna verkade fungera bra ihop med Star :) Det såg riktigt bra ut och alltså kan man sammanfatta denna dagen som bra, en av de bästa på längre :D
// Matilda

Isbjörnsblåst!

Dressyrträningen igår med Star gick inget vidare bra..jag var okoncentrerad, irriterrad och det gick ut över henne när hon inte förstod vad jag ville direkt = inte bra alls :( <3 Men vi tar nya tag på fredag då Cissi kommer igen..får väl ta och plugga in någon del av dressyrprogrammet tills dess

Hade en fundering på att skritta ut med Topaz tillsammans med Maja och Licka och sen Longera Star men det fullkomligt blåste Isbjörnar när jag kom hem och jag var nära att frysa ihjäl så dom fick vila idag
// Matilda

Topaz :)

Igår hämtade vi hem Topaz, även kallad Tippen, och ska ha honom på prov nu i några dagar. Han är en 6-årig D-ponny som vi inte vet så mycket om än mer än att han är väldigt snäll!

Red för första gången på honom idag :) Han var väldigt fin men jag tog det lugnt med honom eftersom han knappt gått mer än kanske 2-3 ggr / vecka.
En riktig liten sötnos <3
(dock behöver han bygga mer muskler för att orka arbeta ordentligt)

Efter ridturen gick jag en runda med Starlight eftersom hon hoppade igår och imorgon kommer Cissi så då blir det dressyrträning :) Ska bli roligt då det var ett bra tag sedan sist :)

// Matilda

träningstävling :)

Suuperfin häst jag har! Tog med henne till månsgård och efteranmälde till 1 m. På framridningen var hon riktigt riktigt pigg men ändå fin! Trodde aldrig jag skulle orka få ihop henne mot räckena men hon var superfin även inne på banan!

Känns jättebra inför den lokala tävlingen i Ängelholm nästa lördag :)
Funderar på om jag ska vara med i Equipe cup under påskhoppet på hfrk eller om jag bara ska starta en vanlig klass :s Får nog fundera på det ett tag...
haha sötnöt! hon gillade inte det hindret så hoppet blev enormt!


Har film från dagens hoppning också men alltså jag och filmkameran sammarbetar inte specielt bra... :s
// Matilda

Ändrade planer inför morgondagen :)

Har varit ute i trädgården med hela familjen idag och rensat lite, tror det var ungefär 5 års Löv vi räffsade bort under alla buskar! ( kan nog räkna med träningsvärk i ryggen imorgon )
Tog en lite oseriös skritt/trav runda med hästen idag då tiden inte riktigt räckte till, snacka om att hon är snäll, haha underbara häst! <3

Imorgon ska Maja och Licka till månsgård på Pay&Jump och jag tycker synd om Star som får stå inne hela tiden då eftersom hon springer ihjäl isg i hagen ich jag är då rädd att hon ska skada sig. Därför får hon antagligen åka med och så efteranmäler jag oss till 100 :) Det blir en röd outfit imorgon hade jag tänkt :)


Är riktigt nyfiken på vad morgondagen har att erbjuda! Det ska bli otroligt spännande :) Berättar mer när rätt tillfälle dyker upp, med andra ord lite längre fram i tiden!

// Matilda

shoppingmani övervunnen?

Är stolt över mig själv att jag inte köpte Någonting alls när vi var på rycketofta innan :) Dock stod jag och funderade på två riktigt snygga schabrak (organe och beige & brun och orange) men jag bestämde mig för att vänta ett par dagar av olika anledningar :)

På tal om någonting helt annat så ska vi läsa boken Ett Öga Rött i skolan och jag har snart kommit halvvägs och det är först nu man börjar vänja sig vid språket! Det är skrivet på "utländs-svenska" vilket är riktigt irriterande när man läser. Men efter sådär 130 sidor är det nästan så man börjar prata sådär själv, då är det illa! Dock är boken helt okej att läsa :)



Red ut en runda innan på Star, red på hacket för omväxlingsskull och hon gick riktigt bra :) Imorgon hade jag tänkt rida lite dressyr så om någon har lust att fota kanske det blir lite bilder :)

// Matilda

next, Rycketofta!

Har inte haft någon tid för bloggen de senatse dagarna men idag var jag hemma från skolan efterom jag hade en otrolig huvudvärk :( 

Hoppträningen i onsdags gick okej, vi hoppade en väldigt lång bana med låga hinder för att träna konditionen och Star var genomsvettig i slutet stackaren! Jag tyckte hon kändes lite ojämn i sin bjudning medan Tomas tyckte det var en av de bättre träningarna med henne, där ser man skillnaden på hur det känns när man rider själv i förhållande till hur det ser ut för dom som kollar.


Ska snart åka till Rycketofta och kolla på bland annat ridbyxor, men självklart kan man ju inte passera schabraken utan att kolla på dom!
// Matilda

Promenad

Sötnos<3

Blev en lite promenad med Star idag och sen fick hon vara i hagen och kolla när jag hjälpte Maja att hoppa med Lickis :)  Hade jag satt in henne i stallet hade hon helt klart försökt bryta sig ut!

Imorgon  blir det hoppträning inne på hfrk :)

// Matilda

Önskedröm!

Jag är jätteglad för tillfället! hahaha, helt sjukt, jag längtar grymt till söndag kan jag ju bara säga!

Det blev ingen strand igår eftersom adaptern till elkabeln man kopplar mellan transporten och bilen satt kvar i mammas bil så vi kunde inte köra :( Dock red jag och Rebecka ut en runda igår, väldigt mysigt! Och Star var duktig som vanligt! :)

// Matilda

Stranden!

Idag blir det en tur till stranden med Rebecka och hästarna! :) Gunnel är snäll och kör :)



Bilder komer kanske sen!

// Matilda

Sjuk :(

Har haft feber hela dagen idag :( Ändå kände jag mig tvungen att i alla fall skritta ut på min häst som har vilat i 3 dagar pga väder och SM. Har nog aldrig sett så slarvigt klädd ut tidigare, hade joggingbyxor, mammas stallskor (rider alltid med stövlar i vanliga fall) och raggsockar, hade inte sminkat mig och ja, ingen vacker syn, dessutom var benskydden jätteskitiga!

När jag kom tillbaka mockade jag och fixade mat till båda hästarna och då kom jag på att jag glömt att äta frukost. Klockan var ju "bara" 12.30 så jag gjorde lite natchos och sen somnade jag på soffan till mamma kom hem :)

På tal om annat så köpte jag ett par nya benskydd till Star för någon dag sedan, Svarta för att matcha till de svarta bootsen att ha på tävling då det inte är snyggt med bruna benskydd och svarta boots. 

De kommer från Haglunds och har 4 magneter för att öka blodcirkulationen i benen, även läderdetaljer på utsidan vilket jag tyckte var ganska snyggt! Köpte även ett par röda fleecelindor att matcha till mitt röda dressyrschabrak :)

Imorgon blir det domartorent på HFRK igen, Funderar på att köpa ett par vita JW ridbyxor dår jag är i behov at det, någon som vet hur kvalitén är och om de är bekväma och prisvärda?

// Matilda

Rättegångsspel :)

Jag gillar att mitt rosa nagelack matchar det rosa tangentbordet på datorn, Det ser så genomtänkt ut!

Men det var inte det jag skulle skriva om utan att vi i samhällskunskapen ska konstruera ett eget case och sedan spela upp en egen rättegång! Tror detta kommer bli riktigt kul!

Nästa lektion är matte och jag ahr glömt min bok hemma, Lyckat!  Sen ska jag iaf hem och sova en stund för jag är grymt trött idag :(

// Matilda

Shopping :)

Hade inte den enda lektionen som jag enbart kom till skolan för idag så istället gick jag en sväng i stan med Maria :) När det inte är meningen att man ska shoppa så hittar man ju massor som man vill köpa! Dock lyckades jag behärska mig och köpte bara en väldigt vårinspirerande stickad kofta från only :)

Färgerna är snyggare i verkligheten

Blev riktigt sugen på att starta en egen liten butik när jag gick där och fick inspiration i alla andra små gulliga butiker :)

Red ut en sväng i det fina vädret innan och fortsatte sedan rida i paddocken. Efter något utbrott på henne gick hon riktigt, riktigt fint och jobbade med hela ryggen :D <3 Älskar min häst! <3



// Matilda

Min hästs vardagsoutfit

Dag 8 - Min Hästs Vardagsoutfit

När jag rider hemma har jag oftast ett par av mina bruna BT-PRO benskydd, Det går snabbare än att linda benen. ljusbrunt pullarträns om jag rider med hoppsadeln eller mörkbrunt dressyrträns med bred nosgrimma om jag rider med dressyrsadeln. Är det väldigt blåsigt ute brukar jag även rida med luva, dels för det inte ska blåsa lika mycket i öronen på henneoch dels för det är snyggt :) Ibland har jag det brun-randiga ridtäcket i fleece men oftast slänger jag på henne det blå fleecetäcket med helhals vilket är väldigt praktiskt eftersom jag "viker över" halsdelen över benen och då slipper frysa :)

Dagens outfitbild :)


Dressyrsadel - Bates
Träns - Jacsson
Bling pannband i guld - Hööks
Röd Luva - Hansbo
Rött Schabrak - Jacsson
Fleecetäcke - ullared
Lindor - kommer inte ihåg

solig dag

Underbart väder ute!! :D
man önskar nästan vi kunde ha psykologilektionen utomhus :)

Det blir 4km promenad när jag kommer hem idag :)
// Matilda

soft dag :)

Skola mellan 10,15 - 11,15 idag! helt okej för mig måste jag säga :) Efter det ska mamma och jag till OnOff för att köpa symaskin och minidator :)

Jag ahr ju glömt att visa min nya byrå som vi köpte :) Den ska dock fixas lite innan den är helt färdig :)


// Matilda

dubbelnolla :)

Finaste Hästen!<3

Hoppningen igår gick super! Hon var pigg men kändes ändå väldigt fin. I förtsa klassen gick hon bra, till och med kombinationen fungerade men tyvärr slappnade jag av inför sista i grunden och vi kom fel så hon hoppade av för tidigt och petade bommen :(  

I 1m gick hon super förutom att det blev lite långt i kombinationen, sen hoppade hon vääldigt stort på förtsa oxern i omhoppningen så jag tappade ena stigbygeln och mina vägar försämrades. Men en dubbelnolla andra gången jag startar i 1m är inte helt fel! :D <3
framridningen
framhoppningen (aningen suddig tyvärr)

Kanske kommer film från båda klasserna om filmkameran känner för att sammarbeta någon dag!

//Matilda

Min favoritgrej i stallet

Dag 7 -  Min Favoritgrej i Stallet

Min favoritgrej i stallet är deffenitivt radion! Dock är den typ 20 år gammal så man kan bara få in RixFM men den spelas alltid när jag fixar och nockar och allt :)
Dock inte min radio på bilden men den är lika gammal!

// Matilda

det här shoppar jag helst i hästväg

Dag 6 - Det här shoppr jag helst i hästväg

Jag älskar att shoppa hästsaker, det finns så mycket fint! Det jag helst shoppar är nog schabrak och matchande luva/benskydd eller lindor. Jag gillar när det ser prydligt och vältänkt ut när man rider :) Jag gillar oskå att köpa täcken i fina färger, dock har det råkat bli många blå täcken till henne, har ett fleece, ett regn och ett vintertäcke som är blåa... Vill ha ett rött regntäcke eftersom det är väldigt snyggt och färgrikt:)

mitt limegröna Eskadron schabrak matchas med ett blingat pannband från jacson :)

// Matilda

Tävling imorgon...

Sprang in på maxi innan för att köpa gorgonzolaost som mamma skulle ha till maten, tänkte samtidigt köpa en burk med klöver vaseline eftersom vanligt lypsyl bara förvärrar Men det fanns inte så istället fick jag leta upp någonting liknande
Burken ser ut att innehålla typ superlim eller något. Dock är det väldigt bra! kan inte riktigt beskriva hur det känns men ungefär som att ta tigerbalsam på läpparna, lite halvt läskigt!

Imorgon är det tävling, vilket känns superkul! Ska hoppen en 90 och en 100, känns lite nervöst inför 100-klassen men ag ska bara se det som en träning :)

Red igenom henne går och hon gick verkligen superbra! Hon har blivit så jäkla fin i dressyren att jag faktiskt är sugen på att starta en dressyrtävling igen (trodde aldrig jag skulle säga det efter förra dressyrtävlingen!) ska nog kolla om det finns någon i närheten, typ klubb eller pay&ride :) Cissi lär bli glad av att höra detta!


Något annorlunda med min häst

Dag 5 - Någonting annorlunda med min Häst

En sak som är lite speciell med Starlight är hennes ljusa "fläck" på underläppen. Det ser ut som att hon går med tungan utanför men det är bara en pigmentskiftning :)


Kanske inte den bästa bilden för att visa men det syns lite iaf :) Dock syns det mer i verkligeheten ;P

En annan sak som är annorlunda är att hon gärna hjälper till att öppna boxdörren med mulen! Supersött! Kanske kan filma det någon gång när min lilla kamera fungerar igen!

// Matilda

favoritbilderna på min häst

Dag 4 - Favoritbilderna på min Häst

Insåg just att jag faktiskt inte ha så många bilder på star :s


Får bli bättre på att fotografera mer tycker jag...

// Matilda

Redskap / Utrustning jag inte klarar mig utan

Dag 3 - Redskap / Utrustning jag Inte klarar mig utan



Jag har på senaste tiden börjat använda min dressyrsadel väldigt flitigt så den skulle jag nog inte klara mig utan nu längre. Mitt Sprenger Dynamic RS bett med D-ringar skulle jag inte heller vilja vara utan då Star går riktigt bra på det :) Så klart skulle jag inte klara mig utan all basic utrustning och bortar och skydd m.m men de två grejerna skulle jag sakna mest skulle jag tro. Och SÅKLART min GPA hjälm, den är vekligen underbar då den är så välventilerad

Höll ju på att glömma mina älskade breda stigbyglad, Dom skulle jag verkligen inte klara mig utan eftersom det är så pass stor skillnad mot att rida med vanliga!

Känns som att detta blev en lite flummig dag då jag enbart kom fram till utustning som jag inte skulle klara mig utan. Någon stans på vägen kom redskapen bort. Men en bra grej är Vattenkannan Den används flitigt för att fylla på vattenhinkarna! Annars blir dom så tunga att bära om man fyller dom helt från början :)

Hoppträning :D

Var på hööks innan skolan imorse då jag började senare. Köpte ett par boots av kortare modell som inte "trycker" upp i karleden när hästen rör sig.

Tänkte använda dom främst i hoppningen då hon för någon vecka sedan fick ett litet litet sår när hon trampade sig när hon landade efter ett hinder. Ibland kan hon även "klonka" i framhovarna med bakhovarna när hon skrittar/travar, speciellt någon vecka innan skoning men även om hon har träningsvärk och är lite stel. Köpte även en gelpad till Licka eftersom hennes sadel glider fram väldigt mycket under ridning, hoppas den kan hjälpa lite för annars får det bli svanskappa vilket jag inte alls gillar :/

Nu till träningen idag, Måste säga att jag tyckte jag red väldigt bra idag...I början var hon pigg och rusade aningen för mycket mot hinderna men sedan gick hon riktigt fint! Lugnt och kontrollerat (för att vara Star!) och det känns riktigt bra inför klubbhoppningen på söndag :) Har varken bil eller film från idag tyvärr men imorgon kanske jag ska fotografera outfiten jag tänkte ha på söndag :) 

Ska gå ut och ge hästarna kvällshö nu :)

Det bästa / sämsta med min häst

Dag 2 - Det Bästa / Sämsta med min Häst

Detta var en väldigt svår dag måste jag säga.. Det Bästa med Star är nog att hon är så snäll i all hantering och att hon tycker det är roligt att träna (i alla fall hoppning). Det finns en massa saker som är bäst med min häst men det är svårt att sätta ord på allt :) <3 Jag älskar henne helt enkelt :)

Det Sämsta med Star är nog att hon är så liten, bara 1,55 i mankhöjd, så hon får lite problem med avstånd i hoppning och så. Dock gillsr jag ponny så storleken är helt okej för mig då jag inte gillar Stora hästar... Det sämsta är också att hennes man lägger sig på båda sidor av halsen när jag vill ha all man på en och samma sida!
//Matilda

Presentera Mig och Min Häst

Dag 1 - Presentera Mig och min Häst


Jag började rida på ridskola för väldigt många år sedan och 2008 hade jag Timon (världens mest underbara C-ponny) som "sommarponny" och sommaren därefter hade jag Monti (Montoro, en liten D-ponny som hoppar som en gud och är underbar)  Den sommaren började jag även rida en D-ponny, Lekt, som jag hade som min egen enda fram till 2010 då han fick gå i pension och jag började leta efter en egen häst. Dock var jag på jakt efter en D-ponny när jag hittde Starlight i Hässleholm. 

Starlight var allt jag inte var ute efter från början, ett sto, skäck, och Storhäst (dock bara på 1,55) men jag fastnade för henne och hon kom hem till mig i juli på prov/foder då jag även hade Monti som sommarponny.
13 December 2010 Köpte vi Star och det känns fortfarande overkligt att det är min häst som står ute i stallet!
Hon är en väldigt snäll men besämd häst, ibland kan hon vara lite "bufflig" och hon är expert på tigga godis av morfar när han kommer! :)

I ridningen är hon väldigt speciell, det tig ganska lång tid innan jag kom på hur jag skulle göra för att allt skulle fungera och jag lär mig fortfarande nya knep men det går frammåt iaf och nu kan hon gå riktigt fint i dressyr om hon bara vill :)  Dock är hoppningen hennes starka sida trots att hon är så liten. Hon hoppar riktigt fint men kan ha lite brottom fram till hinderna ibland... För tillfället tävlar vi 90 + 100 men mitt mål denna säsongen är att starta en 110 :) Clear Round, Klubbtävling eller Lokal spelar ingen roll - huvudsaken det inte är vanlig träning :)

// Matilda

Dag för dag

Blev lite inspirerad av Emma Lundblads inlägg om olika saker varje dag så jag tänkte faktiskt göra samma sak :)


Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Tänkte börja redan nu i ett nytt inlägg faktiskt :)
// Matilda

seg dag...

Har varit en ganska seg dag förutom att jag hade en välbehövlig sovmorgon :)  Var ute innan och tog in hästen och gav henne lite mat samtidigt som jag pysslade lite med henne <3 Provade mitt nya schabrak som är i blått och brunt från Horsesaver men dock glömde jag mobilen inne i huset...
Jag måste verkligen försöka fixa min lilla digitalkamera så jag kan fotografera med en lite smidigare kamera än systemkameran och även filma lite roliga saker :)
Hade tänkt fixa filmen från hoppträningen för någon vecka sedan som sara filmade och kanske lägga ut sen :)
// Matilda

Dressyrfilm :)

Åkte till ridhuset igårkväll för att träna lite, det gick ganska bra :) Red fram med gramantygeln för att slippa bråka med henne och tog sedan av den och tränade lite skänkelvikningar ;) tänkte visa ett litet filmklipp (dock endast trav eftersom pappa inte var jätte entusiastisk med filmandet)
Tycker det är stor skillnad nu jämfört med första gångerna jag red henne :) <3 Min fina skrutthäst!
// Matilda
RSS 2.0