vuxenpoäng till mig!

Nu är det deffinitivt vuxen poäng till mig! Ringde och bokade körlektioner (typ ja det var på tiden!) :)

sitter just nu i skolan och har projektarbetstid med anna samtidigt som vi lyssnar på NRJ, ganska soft faktiskt :D

ikväll är det Hildeträning :D

/ Matilda

En lätt liten bris..

..eller inte! Vadå att det blåste mycket igår!!? Helt sjukt verkligen men det var faktiskt bara ett enda träd som blåste ner hemma hos oss :) värre var det hos Hilde...

Stackars hästarna vara bara ute 2 timmar igår, dom kom springandes och ville verkligen komma in. Jag hade inte heller uppskattat att vara ute i det vädret! Med andra ord blev det ingen ridning igår.

Var hur som helst på väla igår istället med resten av Helsingborg ungefär... Köpte inget mer än ett par jeans och en kofta :) hämtade även ut min lilla lilla klippmaskin så nu ska jag väl förhoppningsvis kunna klippa min ponny vid huvudet och benen :)

Dagen i ridkläder

Idag har jag levt i mina ridkläder ;p Började dagen med att rida ett snabbt/kort men effektivt pass på Topas i ridhuset. Han skötte sig utmärkt <3 Satte in honom i boxen igen så han torkade och hjälpte till lite när fysioterapeuten behandlade Evas häst som är världens mest sociala treåring! Supersöt! :)

Sen var det Topas tur att bli behandlad och även där skötte han sig utmärkt! Hon kollade igenom honom, masserade m.m och så fick jag lite hjälp med några stretching och massageövningar jag kan göra själv på honom :)

Åkte hem med lille hästen igen, åt lite mat och fick vara gästvänlig mot någon kille som skulle ha möte med pappa innan han kom... Sen åkte jag tillbaka till Hilde för att kolla på en häst som skulle träna ;)

Cissi skulle träna med Nina efter men istället fick Jag träna med Nina! Haha jaaa... Man kan ju konstatera att hon är INTE lätt att rida dressyr på! Men lika söt är hon ändå! ;)

Lille ponnyn vart glad att få komma hem igen även om han verkade trivas rätt bra hos Hilde :)

Morgonpass

Sitter just nu på min lille ponny för ett tidigt morgonpass :)

Bra början, dåligt slut

Var på Sacomässan i Malmö idag med skolan,.. Blev inte så mycket klokare tyvärr men det var väl ändå trevligt...

Hade packat Topas "nattväska" redan igår eftersom han ska bo hos Hilde i natt :) träningen idag gick faktiskt riktigt bra! Är supernöjd verkligen :D

Fick ett väldig tråkigt besked av Rebecka idag och ni vet att vi tänker massor på er <3<3

En godnatt hälsning från Topas i Hildes stall ;)

Flyinge RF

Igår morse åkte vi till Flyinge med Topas. Hoppade en LC vilket gick ganska bra faktiskt :) Han slarvade på ett räcke så han petade en bom där, sen tappade han galoppen efter hinder nr 6 och det blev aldrig något bra tryck i galoppen fram till 7an så där rev vi också en bom, sista hindret kom vi helt fel på...



Efteranmälde till LC+5 och vi väntade i 3 timmar men då var antagligen Lille Häst väldigt kissinödig och han hade bestämt sig för att inte hoppa ett endaste språng till den dagen så vi åkte hem utan att ens ha gått in på banan.. tråkigt men sant :(
Idag skrittade vi vemmentorpsrundan och jag testade novabettet på honom. Han kändes väldigt mjuk och fin i munnen men tyvärr tuggade han ganska mycket på det.
// Matilda

Mot Flyinge :)

Sitter just nu i bilen på väg till flyinge med lille hästen :) borde nog göra en packlista till tävling fast ännu har jag faktiskt aldrig glömt något :)

Emma undrade vart jag har köpt mina blå Professionals Choice boots. Dom har jag faktiskt köpt "begagnade" på tradera men dom var helt nya och endast provade :) just nu vet jag att tradera har flera annonser på helt nya PC boots i olika färger för ca 300 kr plus frakt. Tror Cheval ridsport också har dom :) jag har storlek M i mina och dom är något små på Topas som inte har onormalt stors hovar :)

Måndag igen

Skolan idag var ganska tråkig..efter det åkte jag till hfrk för att kolla lite på några lektioner, trevligt med lite omväxling förutom att det var ganska kallt.. Men jag fick ju några tips på ridövningar jag kan rida med min häst :)

Skrittade ut en runda barbacka på Topas idag efter galopp-passet igår och imorgon blir det Hildeträning :)

Ponny SM, dressyr och hopptävling

Vad dålig jag har varit på att blogga dom senaste dagarna. Min häst har gått relativt bra och igår hoppade vi, Topas var superglad men lyssnade ändå bra :)

Sov hos Rebecka och idag åkte vi till ponny SM på hfrk för att kolla på alla fina ponnyer :) blev grymt sugen på att hopptävla själv när man satt där på läktaren! Imorgon går finalerna så det hade varit kul att kolla då,...

Skulle egentligen till viarps lokala dressyrtävling imorgon med Topas och rida en LC:2 men eftersom lagryttare i div 2 hade förtur hamnade vi på reservlistan och då känns det onödigt att köra om vi kanske ändå inte får starta. Nästa vecka blir det istället en LC (90cm) i flyinge. Kanske efteranmäler på plats till LC+5 beroende på hur han känns :)

promenad i höstmörkret

Min häst har gått hårt dom 2 senaste dagarna så nu ska jag ut på promenad med honom innan det blir allt för mörkt :)

// Matilda

Lite allt möjligt...

Måndag idag och jag började dagen med 20 minuters solning innan skolan :) underbart!

På tal om något helt annat är jag extremt irriterad på bebisarna i comhem reklamen på tv och idioterna som skrattar i någon reklam på radion! USH! Kan det blir värre lixom!?!

Åkte en snabb runda till hööks efter min första och enda lektion i skolan idag. Köpte equigiard jump off strykkappor som är godkända för unghästar, ett par nya/extra boots och en kardborrborste :) inte så mycket men absolut nödvändigt! :)

Blev en 30 minuters skrittrunda på lillehäst idag som skötte sig mycket bra trots kolsvart mörker :)

Tävling :)

Lokal Hopptävling igår i Dagstorp med Topas ;) är supernöjd med resultatet av framridning, framhoppnig och själva banhoppningen. Han skötte sig över förväntan och det blev endast ett stopp på en grind som stod snabbt ur en sväng :) film finns på Facebook :)

Idag hoppade jag med Nina vilket gick väldigt bra! Sen red jag ett dressyr pass på Topas som stundtals kändes väldigt fin! :)

Hade planerat att kolla på Dressyr SM på HFRK idag men det blev tyvärr inte så.. Nästa helg är det SM hoppning för ponny och det får jag ju inte missa! :) dessutom ska jag och Topas till Viarp och rida en LC:2 på deras lokala tävling på söndagen :)

tekniska fel?

vet inte vad som hände i förra inlägget, bloggade från mobilen och det har ju fungerat innan. tidning ska vara ridning och såklart skulle det bra vara en av varje bild... / Matilda

Busponny!

Idag rök pälsen på Lille Häst! Han gillade inte när jag klippte på halsen men benen och magen var inga problem :) dock får klippmaskinen åka fram en runda imorgon igen för att snygga till lite... :)

Gick ut till Topas i hagen innan och han var på världens bushumör! :D filmade honom när han busade så får se om jag lyckas ladda upp den på youtube.. Måste bara lyckas få bort ljudet när jag pratar, låter fruktansvärt...

Blev ingen tidning idag pga av vissa omständigheter men förhoppningsvis gjorde han av med lite energi när han busade i hagen...

Några små skutt

Igår var jag en snabb sväng på citygross för att köpa en till longerlina, kollade lite bland nosgrimmorna och lyckades hitta det absolut sista exemplaret av en speciell remontnosgrimma :) dessutom var den mörkbrun!

Provade såklart den nya nosgrimman under Gårdagens ridpass, dressyr på ridbanan och lille hästen var mindre sammarbetsvillig i galoppen :( traven var dock fin!

Idag åkte vi till ridhuset och hoppade lite :) hade en vääldigt pigg och glad häst men som ändå gick relativt bra :)

RSS 2.0