Saknad ;( <3

Saknar min bästa vän ;( <3


Hon fattas ute i hagen, hennes box är tom men fortfarande hänger många av hennes saker kvar både i stallet och i sadelkammaren som gör att hon ändå finns kvar. Sknar att ha en häst man kan stå och kela med som hänger med huvudet på ens axel, en häst som man kunde hitta på vad som helst med och hon ställde upp.Fina underbara häst som tog en plats i mitt hjärta och aldrig kommer lämna den <3 Kommer aldrig få en häst som Starlight igen men Jag vet att hon har det mycket bättre där hon bor nu men jag kommer aldrig sluta att älska denna fina häst!
;( <3 <3 <3

//Matilda

Odåga!

Igår lekte Topas rodeohäst och bockade och hitta på egna hoppsasteg så jag var inte jätteglad på honom om man säger så! Idag fick han sig istället ett ordentligt pass i pessoaselen och han gick väldigt trevligt för det mesta! Ibland blev han dock sur och kickade mot selen utan resultat! :) Är Mycket Nöjd efter som selen inte "ger sig" och därmed vann inte lille hästen idag! Trött blev han dessutom! :)

Mobilen vill inte sammarbeta och flytta bilderna till datorn så det blir en bild från uteritten häromdagen! Tippen tyckte inte om flugorna som var på honom och dessutom är han inte direkt någon linslus!

Maja är i Blekinge i helgen så jag tar hand om Lilla Tanten också :) Hade ingen lust att longera henne så jag red ut en liten runda på henne istället :) Duktig liten ponny! :)

Nu ska jag äta något innan jag svälter!

//Matilda

Trevlig kväll :)

Träffade Johanna i stan igårkväll :) Satte oss i Norra hamnen, drack lite gott och snackade :) Mycket trevligt! Det var alldeles förlänge sedan sist! Sen kom Lina och Emelie också förbi :)

Skulle egentligen åkt med Linnea till Vetlanda idag för hon skulle tävlat, men Magnum var tyvärr inte helt frisk så tråkigt nog blev det inget :( Det enda possitiva är att jag inte missar Helsingborgsfestivalen :) Ska istället träffa Linnea idag :)

Nu ska jag äta lite frukost och sen gå ut i stallet och rida en sväng på min lille häst :) han var superduktig igår när vi red ut på helt nya ställen! :) Kunde tillochmed galoppera rakt fram i lagom tempo och utan att det blev korsgalopp en enda gång, Det går frammåt! :D <3

// Matilda

Hiss

Skulle träna i måndags för hilde och Topas hade givetvis en stor fläck på hela halsen! Invigde mitt Green Clean spray som jag köpte för ett tag sedan och det var verklgen hur bra somhelst! :D Vet inte hur jag lyckades bli ägare till en skimmel men detta spray är ett måste om man nu har råkat bli det!


// Matilda

måndag

Skulle ge hästarna mat imorse och insåg att vi hade glömt att blöta maten igårkväll..tur det sväller snabbt med varmvatten! :)

Skulle åka till HFRK och ridit lite idag men underlaget är inte klart än. istället ska jag träna för Hilde ikväll och då följer maja och Licka med också :)

Har fått ganska fint ute i sadelkammaren nu måste jag säga :) Fick upp en smart förvaringsgrej på dörren där vi kan ha alla benskydd, lindor, boots och paddar :) Tyvärr försvann bilden när jag förde över den till datorn..kan kanske ta en ny sen (: Fick också upp en hylla ovanför fodertunnorna att sätta hinkar m.m. på :) Mycket praktiskt och dessutom snyggare än när dom stod i trappan som tidigare :)


Ska snart gå ut och ge min galning lite mat innan vi ska åka och träna :) Idag blir det en svart outfit, bilder kommer sen :)

// Matilda

Sommar?

Vet ärligt talat inte om man kan kalla detta årstiden för sommar? Helt sjukt vad kallt det ska vara samtidigt som det blåser och regnar! Ush detta är inte kul! Till råga på allt så är ridhusen i helsingborg avstängda eftersom dom byter underlaget :(

Red ut en sväng idag, fick passa på när det inte regnade lika mycket som tidigare.. Blev bara skritt och trav men lille ponnyn skötte sig väldigt bra på hackamoret :D

Har ju inte direkt någon ny bild att visa eftersom det inte är speciellt inspirerande att fota då :/ idag var vi såå snygga! NOT, hade reflexridtäcket som går fram runt bogen och regnkläder :( Men vad gör man inte, han kan faktiskt inte vila 3 dagar för att det pissregnar!

Ush detta var inte direkt något possitivt inlägg och nu ska jag dessutom gå ut och mocka innan hästarna får komma in! kul!

Ha det så bra ni kan i detta väldigt tråkiga väder!

// Matilda

Dressyrträning

Idag kom Cissi och hämtade mig för att jag skulle rida ut på Nina :D Hon var jätteduktig idag :) Sen körde jag moppe hem eftersom den var hemma hos dom. Körde en ny väg och ja, jag kom ju hem så uppenbarligen hittade jag :D

Min inte så rena skimmel skulle få bada innan jag åkte till hilde med honom men schampot var slut så jag tog torrschampo istället. Ganska dåligt, blev inget lödder och luktade inte speciellt gott. Även om man inte ska skölja ur torrschampo ville jag det eftersom jag tycker det blir så kladdigt annars..Men Topas tyckte inte detsamma, han slet sig loss och drog sönder grimman och sprang rätt ut i hagen! Jäkla busponny! Sen blev det lädergrimma och kedja när jag sköljde ur resten! Lite renare blev han i alla fall!

Träningen gick riktigt bra idag tycker jag! Han var lugn redan från början och lyssnade fint i princip helatiden :D Det går bättre och bättre för varje gång :D Ville så gärna tävla i skromberga den 14 augusti men har ingen som kan köra så istället får jag väl vänta till september.. :/

// Matilda

Last time ;( <3

För ett tag sedan bestämde jag mig för att sälja Star och i måndags var sista dagen jag var ägare till denna underbart fina och snälla häst som man inte kunde annat än att älska va hela sitt hjärta! <3
I 366 dagar bodde hon hos mig och jag hade inte kunnat få en bättre förstahäst än henne<3  Har haft superkul och lärt mig otroligt mycket på så kort tid och hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta <3

Bilder säger mer än 1000 ord <3


//Matilda

fullspäckat schema :)

Har varit iväg hela dagen, är på väg ut i stallet nu för att rida på Topas och promenera med Starlight<3 sen ska jag antagligen hem till Linnea och sova hos henne :) Imorgon kommer hovslagaren och sen ska jag rida ut på Nina :D

// Matilda

Starlight<3

Älskar dig min Fina Fina häst! :D <3

Ny Sadel :D

Fick med enn Wintec Allroundsadel till Topas när vi köpte honom men jag kan inte komma åt honom på bästa sätt i den så istället har jag provat med min Bates Caprilli dressyrsadel på honom, fick testa med Cissis pad eftersom det tyvärr är fast bom i den sadeln. Idag när jag tränade för Hilde tog Cissi med sig en Wintec Isabell. En helt underbar sadel att rida i! Sitter som klistrad i den och får en mycket bättre sits! Så nu är den min :D eller Topas kanske man ska säga! Super dessutom att man själv kan ändra bomvidden när hästen ändrar sig!


// Matilda

Långsam uppladdning...

Var ambitiös och bakade scones till frukost igår :) Mycket gott! är väldigt hungrig så det ska bli kul att se om någon annan har bakat idag, ska nog itne ha för stora förhoppningar!

Ikväll ska jag träna med Topas och innan dess ska jag rida lite på Starlight, Uteritt kanske?

Håller just nu på att ladda upp ridfilmer på youtube men det tar en väldig tid tycker jag...397 minuter känns ju mindre bra för en endaste film!

// Matilda

Sibirien

Var på stranden med hästarna igår och det var supermysigt! :D 

Kommer ett inlägg med många bilder senare :D Nu ska jag åka med Andrea och Rebecka på pay and ride med Eko :)

// Matilda

Scones?

Sitter och funderar på om jag ska stiga upp ur sängen och kanske baka lite scones? mm, det hade varit väldigt gott!

Igår red jag ett dressyrpass på Topas i det nya schabraket, lindorna och mina orangea boots jag köpte för några dagar sedan! Snygg blev han! Elinor stannade kvar och fotade så det kommer bilder om någon dag :D

// Matilda

Falsterbo :D

Åkte med Linnea och Fanny till Falsterbo igår. Vi hade lite otur med vädret för det regnade ganska mycket men vi var glada ändå! Kollade lite på Nationshoppningarna och självklart shoppade vi :D



Från början tänkte jag köpa ett brunt schabrak med gul kant, riktigt snyggt var det! Men eftersom jag nästan bara rider dressyr just nu på Topas så hittade jag detta snygga schabrak med matchande lindor :D Dessutom köpte jag ett brunt grimskaft av BRA kvalitet till min lädergrimma och ett svart som var megalångt :) Jag köpte en falsterbo-piké och en örtblandning som heter Placid. Den ska hjälpa mot Tippens uppjagade beteende :)

Köpte faktiskt också en söt klänning :)

// Matilda

Framsteg!

Traänade med Topas för Hilde i torsdags, det var väldigt stor skilnad jämfört med förra gången! Denna gången sprätte han inte upp hela hennes underlag i galoppen i alla fall! Duktig Ponny! <3 Han var supersnygg dessutom i Svart sammetsschabrak och svarta lindor :) Har tyvärr ingen bild med Cissi var snäll och filmade :D Nästa träning med honom blir på Onsdag:) Looking forward to it :D


// Matilda

Häst hittad i Åkern!

Släppte Star och Licka i den lilla hagen i skogen när det var så varmt eftersom där var skugga. När vi sen gick ut för att ge dom mat kom inte star...och jag såg henne inte i hagen heller...Hon stod UTANFÖR hagen i grannens åker, hahah vilket påhitt! Men jag måste tillägga att den hagen bara har ett band runt eftersom vi gjorde den lite provisorisk och dom bara går där någon timme då och då. alltså var det inte så svårt för henne att krypa under tråden!


Ska ut och rida lite på Topas nu :)

//Matilda

Kompis <3

Min bästa underbara kompis <3 Älskar dig! <3


Uteritt idag

Min dag har minst sagt varit händelserik :) Vaknade kl 5 imorse och var väldigt trött men kunde inte somna om.. gick upp vid 7 för att åka till bilfirman då däcket var på väg att sprängas! otrevliga människor måste jag säga men tillslut fick vi ett nytt däck. Efter det var jag på informationsmöte för föräldrar till barn som är med på brandförsvarets dagläger (min syster) och både mamma och pappa jobbade så ja....jag fick gå dit och lyssna åt dom...

Sen åkte jag hem till Cissi och red ut på Ninis :) Den ponnyn har humor, kan inget annat än att älskar hennes personlighet! :)

Provade Stars dressyrsadel på Topas idag men den gled lite frammåt så jag ska byta koppjärn i den :) Star har fått en vilovecka fram till torsdag eftersom hon har gått ganska hårt senaste tiden så jag måste säga att det är ganska skönt att bara behöva rida en häst/dag :) skrittade vemmentorpsrundan med Topas idag och sen red jag lite på gräsbanan :) Han var duktig faktiskt, min fina lilla ponny! <3


Nu måste jag göra  en mindre rolig sak...

// Matilda
RSS 2.0