Hoppkurs

Både igår och idag var jag med på hoppkurs för Tomas inne på HFKR. Var första gången min lille häst var på hoppträning och han var heelt överlycklig! sprang som en galning i början och insåg kanske förhoppningsvis i slutet att det var rätt dumt gjort för man blev trött! Det var fokus på grunderna som tempo, rytm och lydnad. Trots att han var vääldigt pigg skötte han sig ändå väldigt bra!

Idag var det istället banhoppning. Topas hade antagligen träningsvärk från igår men trots det hoppade han fint sista rundan :) <3 Igår fick jag låna med mig ett kimlewickbett av Frida som jag red med idag och det var väldigt stor skillnad (positiv) så vi köpte det av henne och jag ska fortsätta rida honom på det i hoppningen :)

saknar min fina starlight ;'( <3

Friserad, motionerad och nytt täcke!

Då var min fina ponny helklippt! Blev faktiskt ganska bra och med lite bomull i öronen och en luva på det så gick det hur bra som! ;) Sen fick han sitt nya stalltäcke på sig ;)

Gick ut lite senare och slängde på pessoaselen, promenerade en bit på vägen för att värma upp honom och sen fick han springa lös i grushagen ett tag :)

Brottning med ponnyn

Ska snart bege mig ut i stallet och klippa min ponny, kul med en maskin som låter som tusan när man har huvudvärk! Men det är tyvärr ett måste eftersom vi ska hoppträna torsdag-fredag inne på hfrk och ridhusen där är ganska varma

In the car

Är ute på vägarna och kör så se upp! :D

Julafton

Trevlig julafton igår :) började dagen med en mysig uteritt på min lille häst som mestadels gick väldigt bra :)

Som tur var hittade jag en snygg svart klänning i sista minuten som jag kunde ha på mig! Vi fikade med vad som kändes som 75 olika goda sorters kakor och delade sen ut julklapparna :) fick jättemånga fina saker! :)

Julbordet åt vi på Margretetorps gästgivaregård och det var supergott! :)

När vi kom hem igen efter att ha ätit för ungefär 3 dagar framåt spelade vi julklappsspelet, kul när det var stor fight om julklappen jag hade köpt! Slutade med att morfar fick den :)

Memories are timeless treasures of the heart

Red ett lätt pass på min fina ponny igår innan vi körde till Blekinge. Den hästen vilar sig seriöst i form! Han gick riktigt fint större delen av passet ;)

Övningskörde sen heela vägen till Blekinge för att lämna lite julklappar och äta god mat ;) det blev även lite mörkerkörning på hemvägen :)

Har fixat lite på mitt rum också och satt upp lite fina saker på väggarna men det är inte hel klart än, har lite problem att bestämma det sista ;)

Visar en bild på min fina väggtext så länge :)

Vila

Erkänner att jag har varit grymt dålig på att blogga senaste tiden.. Meen jag har haft massor av saker att göra vilket resulterade i att min fina ponny fick 5 dagars vila (mestadels på grund av tråkigt väder) men idag skrittade vi i alla fall ut i stormen och han skötte sig väldigt bra! ;)

Nu har jag även köpt ALLA julklappar:D förutom en men den är inga som helst problem att fixa ;) kan nu tänka er ett det är julafton om bara EN vecka!?! Och ingen snö har det kommit heller :(

Nu säger jag GodNatt ;)

bra men inte bra dag

Körlektion imorse som gick okej men inte bra eller jo egentligen gick den kanske bra men jag kommer inte helt överens med bilen alltid... flummig mening det där men men... kommer inte riktigt ihåg vad jag mer gjorde i skolan idag?...jo justdet! jag var och hälsade på Kunskapsskolan (inom ledarskapspaketet skulle vi göra ett besök på en skola och kolla pedagogiken m.m.) kändes väldigt konstigt att vara där igen, massor av gamla minnen och dom hade våra bilder från fotoutställningen inne i "konferansrummet" kvar! träffade också Alice! ååh så kul :)

Ytterligare ett glädjebesked idag :) ni lär väl märka vad om några dagar ;)
Åkte till familia med familjen efter skolan och inhandlade några julklappar men också ett par saker till migsjälv :)
Blev ingen träning idag pga av att det blåste så himla mycket och min häst var blöt och lerig från dagens hagvisit! dessutom hade jag ont om tid så det får helt enkelt bli en annan dag..
Tråkigt inlägg kanske men men, så blir det ibland, jag tvingar ingen att läsa :)

Fullspäckad dag!

Denna fredagen har minst sagt varit fullspäckad! Började med att gå 2 timmar i skolan, efter det fikade jag i mammas butik. När Pappa och Maja kom körde vi till Halmstad för att kolla på en sak och efter det lämnade vi dom sadlar som inte passade Licka i Laholm ;)

När vi kom hem packade jag till både mig själv och hästen för vi är just nu hos Hilde och jag Passar Marcus ;) Red Topas i ridhuset innan och det gick faktiskt riktigt bra! Duktig ponny ;) <3

Körlektion :)

Denna veckan har gått väldigt fort tycker jag! I tisdags var jag och Cissi i Laholm och hämtade några sadlar som vi provade på Licka, kunde ju inte åka därifårn utan att köpa något...det blev 2 putssvampar (som är världens bästa!) och 3-pack bruna KL-strumpor :) Hildeträningen på kvällen gick bra, i alla fall i slutet för då blev han riktigt mjuk och fin!
Igår körde jag min första körlektion på Lantz vilket faktiskt gick ganska bra :) Stötte på blixthalka på en väg och som tur var körde min körlärare då för att visa en grej. Framför oss stod en Karl-Eriks trafikskole bil still vid vägkanten när Fredrik (min körlärare) bromsade men ingenting hände..eftersom vi inte fick något möte kunde han styra ut vår bil och "köra om" karl-Eriks bilen mendan bilen som körde bakom oss bromsade meen fortsatte glida på den hala vägbanan och åkte rätt in i Karl-Eriksbilen. Lite skakigt måste jag säga! Tur det inte var jag som körde just då! Annars gick det bra som sagt ;)

Red ut på min ponny som var galen igår men han gick ända rätt okej :) Idag gick jag och Anna en runda i stan på lunchen men jag hittade inte en endaste julklapp...Ska nog till väla i helgen med Rebecka så jag får leta efter julklappar där istället :)

Jag såg det snöade

Efter att ha fått MVG på filosofiredovisningen i min grupp träffade jag Johanna i stan på lunchen. Givetvis kom det snöblandat regn så jag såg ut som en dränkt katt! Men sen helt plötsligt blev det alldeles vitt i luften av Stoora fina snöflingor!

Det är alltid mysigt med första snön, även om den inte lägger sig :) extra bra är det dessutom när den inte kommer förrän så här sent :)

Varken jag eller Topas ville rida ut i kolsvart mörker samtidigt som det blåste isbjörnar så tyvärr fick han vila idag :( ååh jag vill ha ett ridhus!

KlubbMästerskap

Åkte till HFRK idag för att vara med i Klubbmästerskapet med Topas. Den lätta klassen gick i 90 cm (LC) och förutom vläldigt kass framridningasbana så hoppade han superfint på framhoppningen och även på de 2 första hindren inne på banan. Tyvärr stannade han inte en, inte två utan tre gånger på tredje oxern och då blev vi ju så klart uteslutna.

Jag känner min häst och vet att han inte stannar utan någon anledning, vi kom inte helt fel heller utan bakom hinder 3 stod de tre hinder väldigt tight och jag tror han kännde att han inte fick plats att landa. "Matilda, man kan inte hoppa in i alla dom pinnarna där bakom!" Han är klok min lille ponny <3 Är självklar lite besviken men det var varken hans eller mitt fel så jag är nöjd med dom sprången vi gjorde för där var han hööögt över! :)
Bild från framridningen som Cissi tog ;)

Regn och rusk!

Snö vore seriöst bättre än detta väder, halvt storm idag igen! :( såklart skulle jag prova häst just idag när det regnade och blåste! ...Hästfolk är tåligt folk! :D

Min lille ponny kom springandes i hagen när jag kom för att ta in dom, är glad jag tog på han 200g täcket med helhals idag för han frös i allafall inte :) tyvärr blev det ingen ridning idag på honom så han kommer ju ha en del energi imorgon på klubbmästerskapet men, men, det får gå ändå ;)

Friday night i stallet ;)

Åkte till ridhuset med hästarna igår, Topas hade vääldigt mycket överskottsenergi! Efter en miljon halvhalter och väldigt mycket galopp känndes han fin dom sista 10 minuterna ;) men men, alla dagar kan det inte gå bra.

Tror han behöver en rejäl uteritt men vad ska man göra när vädret inte tycker detsamma? :s


Bild på en trött liten häst igår

1a December

Idag är det den första december vilket känns jättekonstigt. Det är ju värsta höststormen ute! Ingen julkänsla alls med andra ord.. Började dagen med att äta 3 mackor med alldeles varm julskinka och senap. Supergott!
Är ledig från skolan idag och tänkte julpynta med mamma snart, måste bara värma mig lite under duntäcket först, denna hemska blåsten kyler mitt rum något fruktansvärt.
Hade planerat att rida ut en runda på min fina ponny idag men det får nog vänta tills vädret har lugnat sig lite.
RSS 2.0