Today...

Starlight konditionstränades idag :) Galopperde 4 varv lagom tempo, 4 varv lite snabbare, 3 varv sakta + 3 varv sakta. och så fick hon skrittpauser mellan :) Gick mycket bra och hon blev rejält svettig (och väldigt trött) så efter fick hon sig en dusch! Lindade faktiskt hennes ben när dom hade torkat för att undvika gallor/svullnader imorgon också :)
Så här såg vi ut idag, Mycket vacker outfit!  (Ironi!) och så ser hästen ut som en kossa på denna bilden! Men man kan inte matcha och se bra ut alltid!

Ridbyxor - cavallo
Piké - Gina Tricot
Handskar - Roeckl
Hjälm - Gpa
Stövlar - Fellini
Träns - Cheval m pelham
Sadel - Wintec
Schabrak - Hööks
Benskydd - Professionals choice
Boots - Fått av Cissi
Strykkappor - Jacson

Nu ska jag stänga av alarmet på min mobil så jag kan lova lite längre imorgon eftersom jag är ledig :D

// Matilda

Stranden

Stranden idag var supermysigt förutom att det började regna... Star tyckte vågorna va lite läskiga haha :)

Den sista är min favorit! :)

// Matilda

Finally the beach!

Min häst trodde hon var på spa igår och hade gjort egen lerinpckning på sig själv, alltså fick hon sig en rejäl dusch! Det blev ingen ridning igår, det slutade lixom aldrig regna... :/

Idag har jag äntligen fått pappa att köra oss till stranden med hästarna så det kommer nog bilder senare :)

Saknar Monti väldigt mycket <3 Fina underbara ponny <3

Täcket och Longergjorden ska beställas idag :) Täcket är INTE till min skäck! haha det hade nog inte blivit så fint utan Licka ska få det. Longergjorden är jag i stort behov av så den ska definitivt beställas! Dessutom till ett väldigt bra pris! Bara 299 hos Haglunds :)

//Matilda

Otrevlig säljare!

Var på väla tidigare för att lämna in min iphone i Telenorbutiken. Har nog aldrig träffat någon mer otrevlig, ovillig säljare tidigare! Ush! Telefonen åkte med hem igen... :/

Ska nog rida om ett litet tag om det inte börjar regna igen..får fundera ut vad jag ska hitta på med djuren idag. Star får nog ett lugnare pass och Tippen får nog galoppera liter idag :)

// Matilda

Färgtips

Funderar på att beställa ett Rött Exklusiv Horse Wear schabrak med mitt Namn på. Har lite svårt att bestämma mig för färg på kantband bara.. Några bra förslag? :)  Tror jag vill ha texten i Silver :)

// Matilda

Broken...

Hästarna fick nya skor imorse och Topas skötte sig jättebra :) (dock fick han lugnande...) haha busponny! Eftersom det inte blev någon träning för min del idag med Star fick hon vila, det blåste ju lixom storm. Senare red jag ett pass på Tippen, han var riktigt duktig måste jag säga :)

Min älskade Iphone som har överlevt hur många fall som helst tidigare klarade inte av att falla ner i betonggolvet i stallet så nu har jag en sprucken skärm :( Pappa kommer hem på fredag så då skulle vi försöka fixa den, förhoppningsvis är den försäkrad.... Men den lever fortfarande, inget fel på den förutom skärmen då :)

Nu ska jag till skolan för en ganska seg dag,.. SNART LOV JU!! :D


//Matilda

Nytt foder :)

Gick ut i stallet imorse och släppte ut hästarna, pappa hjälpte mig sen att slänga ner ny halm från loftet men sen kom jag inte så mycket längre! haha jag gick in och åt frukost istället och sen blev inte resten fixat förrän nu i kväll! Bra planering!

Var även på granngården (ja, stället har bytt namn men det nya glömmer jag alltid) och där köpte jag en annan sorts müsli till star med mer krut i! Nu ska pållen förhoppningsvis får mer ork :) hon har tidigare fått Kraft müsli Blå och nu köpte jag Kraft müsli Röd :) Topas och licka ska fortsätta med den blå :)


Red dressyr på Star idag och efter något utbrott på henne gick hon ganska trevligt :) Imorgon blir det hoppträning i kullabygden på gräsbanan, Ska bli kul  :) (om nu mamma vill köra vill säga...) Imorgon blir det då ingen sovmorgon eftersom hovslagaren kommer kl 9..

//Matilda

Hopptävling

Grannen har grävt av teleledningen Igen vilket betyder ingen telefon och inget internet på några dagar.. dock hittade jag pappas mobila bredband :)

Igår var vi i Kullabyggden och hoppade 1m med Star :) Första tävlingen på gräs för vår del och det gick jättebra! Fick 2 stopp varav ett var i kombinationen men det är alltid en chansning i kombinationer med min lilla häst.. Känslan var superbra och det är huvudsaken! Och jag trillade inte av på sista! hahah...trodde nästan det skulle bli en vana.. :D

Blev inga foto igår men Pappa filmade rundan med sin iphone så förhoppningsvis kan jag lägga upp den när han kommer hem :D

Ska snart gå ut i stallet igen och fixa lite men det är ganska motbjudande när det blåser så mycket att till och med bilden på TV:n hackar :( Vart tog det fina vädret från igår vägen?

Duktiga hästar!

Är riktigt nöjd med båda mina hästar idag! :D Star gick superbra på hoppträningen, bra tempo, fina språng och tyckte själv jag red gaska bra måste jag säga :) så nu känns det mycket bra inför trävlingen i Kullabyggden på lördag :)

Gosan <3

Efter träningen Longerade jag Topaz och han gick också rikitgt riktigt bra! Gud vilken skillnad jämfört med första gångerna! Han hamnade inte i korsgalopp lika ofta och traven var det riktigt "swung" i stundtals. Duktig liten häst jag har! :D <3

Eftersom vi inte kom iväg till stranden i helgen som det var tänkt vill jag verkligen åka snart, kanske måndag eller tisdag kan passa någon av mina föräldrar (och vädret) :)
//Matilda

MaB nationella över!

MatteB prov i 4 timmar känndes mindre kul idag, men nu är det över och det är bara att hoppas på det bästa! :) Sen fick jag ju tillbaka mitt Juridikarbete idag och blev väldigt nöjd måste jag säga :)

Red lite Dressyr på Star idag i det väldigt tråkiga vädret där regnet hängde i luften hela tiden och det var halvt storm men hon gick bra, i slutet :D

Är på jakt efter professional choice boots i färgen orange men det tycks inte finnas hemma någonstans..får väl beställa och när jag ändå gör det kan jag ju passa på att ta ett par limegröna ocskå...eller röda kanske? Nu blev det svårt val..! och på tal om shopping så har jag hittat ett par vita pikeur cindy ridbyxor som jag gärna skulle vilja ha då jag är i stoort behov av nya vita. Vet någon hur storleken är i dom? Normal?

Nu ska hästarna få natthö,... känner att detta var ett tråkigt inlägg...får bli ett roligare imorgon ;)

//Matilda

Tävling


Shopping!

Äntligen har jag fått lite nya plagg min garderob! Har varit iväg på ett flertal ställen med hela familjen (otroligt nog!) och det slutade med ett sött linne, 2 tröjor, 1 randig tjockare stickad tröja att ha till sommarkvällarna, ett par sjukt snygga joggingbyxor då min bror förstört alla mina andra, leggings, ett randigt linne och ett par solglasögon (jag vet att jag bara har sådär typ 6 par i min låda hemma men dom var snygga!)  :)



I kväll kom även mammas kusin Anette och Anders från Blekinge och hälsade på efterosm dom hade varit i Tyskland. Även Mormor och Morfar lyckades pricka in precis när vi fikade!

Alltså har jag inte haft tid att rida varken Star eller Tippen idag så dom har fått vila. Nu ska jag faktiskt gå och äta något för jag är ganska så hungrig...

//Matilda

Lördag

Vädret slutar aldrig att förvåna en! I förmiddags var det superfint väder och då passade jag på att rida Tippen när Elinor var här och red Arne, Det gick faktiskt mycket bra förutom enstaka "kom och hjälp mig härifrån" försök från Tippens sida. Och sen kom det värsta åskovädret men som tur var hann vi ta in hästarna innan :)

Igår red jag dressyr på Star vilket också gick väldigt bra i slutet! Så idag gick jag "vemmentorpsrundan" med henne för att hon skulle få sträcka på sig ordentligt  samtidigt som hon fick en liten vilodag :) 



Imorgon hoppas jag på att vi kan åka till stranden och träffa Emma med hennes ponny Kevin :D
Måste också berätta att jag anmälde mig och Starlight till läger/kurs för Hilde Mauseth den 20-23 juni :D Dressyr, Hoppning och teori. Kommer bli superkul! Star kommer att bo hos Hilde då men hon är snäll och anpassar sig, det blir nog värre med Licka som kommer sakna sin "hagkompis" haha :)

//Matilda

Avgrävd kabel

Grannen grävde av teleledningen för någon dag sedan och alltså har jag inte haft något internet på typ 2 dagar. Det har inte spelst så stor roll egentligen för jag har ändå inte haft tid att blogga.

Men här kommer lite bilder som Elinor tog när jag och Maja hoppade lite hemma i tisdags

haha hon visste inte om hon skulle trava över eller hoppa så det blev ngt mellanting!

Nu ska jag gå ut och fixa i stallet så hästarna få komma in från detta blåsiga väder! Men först blir det lite fika!

//Matilda

Promenad idag

Jag fullkommligt älskar solen! Kom hem efter skolan, letade reda på en bikini och gick ut och solade, Underbart!

Sen blev det stallet för hela slanten eftersom Maja var hos kompis då pappa är i Paris och mamma jobbade till halv 7 och ingen kunde hämta henne. Mockade, fyllde på nytt vatten, packde hö och fixade mat till alla tre hästarna och kännde mig väldigt effektiv måste jag säga, snabb var jag ocskå! :)

Det blev en promenad på 30 minuter med Star idag och på skritten att döma tror jag hon hade rejält med träningsvärk efter dressyrträningen igår! Har anmält mig till Majhoppet Kullabyggden nu :) Ska bara hoppa en klass (1m) eftersom det är en stoor gräsbana och hon kommer inte orka 2 klasser då... Bättre en bra än två dåliga :)

Pållan <3

Är väldigt trött och hade gärna gått och lagt mig nu men först ska jag plugga lite mer psykologi eftersom vi tyvärr har prov imorgon :(

//Matilda

Dressyrträning hos Cissi

Igår kväll åkte jag hem till Linnéa i mörarp för att sova hos henne eftersom hon var hemma själv :) Köpte med Pizza och kebab som vi åt, mycket gott! Var med henne hos hennes häst Magnum på förmiddagen och sen körde hon mig till Cissi. Pappa och Maja kom dit med hästarna (Star och Licka) för vi skulle träna :)

Det gick väldigt bra och Star känndes jättefin idag! Pappa skulle fota men stod bara med kameran runt halsen och snackade med Johnny så det blev 3 bilder....suck....

Dålig bild men ville bara visa hur perfekt ljus det var samt att hästen gick skitbra (dock inte på denna bilden) så typiskt min pappa.....


Kom hem och fixade i stallet och red ut på Tippen tillsammans med Elinor och Arne, han var jätteduktig måste jag säga! Blev lite miljöträning vid skjutbanan (den var stängd för skjutning) och sen vid bäcken, haha kan bli kul att ta med honom till stranden, han tyckte vattnet i bäcken var ganska läskigt även på långt håll!

//Matilda

Bildbomb :)

Bilder från i fredags när Emma var här :)


// Matilda

Stallet - check!

Har varit ute i stallet och fixat till hästarna, skönt att ha det gjort när man ändå har tid på morgonen :) Nu ska jag äta lite frukost och sen ut och fixa det sista i sadelkammaren, skriva kontrakt och stallregler...ush vad jobbigt detta blev... :/

// Matilda

Utrensning

Engelska Nationella idag och man skulle skriva mellan 300 och 600 ord...Vad hände när jag läste igenom och räknade orden? Jo, jag fick stryka hela sista stycket då jag hade råkat få in mer än 100 ord för mycket, Lyckat!

Emma kom till mig idag och fotade när jag red på Star, Katastrof i början men sen gick hon faktiskt väldigt bra i slutet :) Emma red henne en stund och det så också mycket bra ut! Red med beige outfit på hästen, bilder kommer i dagarna :)

Ridskola och privat - BIG difference!   Säger inte mer än så, tolka hur ni vill :)

Har städat och rensat och fått upp krokar med med i sadelkammaren och det känns lite kontigt att ge upp "min" plats där inne för någon annans skull...men jag har ju i princip fortfarande all plats förutom en garderob (som jag dessutom fått en annan som ersättning) och en sadelhängare! haha bilder kommer imorogn på hur fint det kommer bli när vi fixar det sista :D

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är väldigt trött! God natt!

//Matilda

Gott mellanmål :)

Åt väldigt god lunch idag, cesarsallad från In och Ut Deli :) Mycket god var den så nu är det nog ny favoritresturang :)

En annan favorit att köpa som mellanmål på bussen hem från skolan är Arlas drickyoghurt som finns i flera olika samker :) Jag brukar köpa dem på pressbyrån för 17 kr. Bara för att det såg gott ut när det låg vid kassan (vadå lockande lixom?) var jag tvungen att köpa ett KitKat också men för första gången kände jag att jag inte ville ha mer innan jag hade ätit upp hela! haha har nog inte inträffat tidigare!


På lördag flyttar en tjej som heter Elinor hit sin häst "Arne", hon ska hyra in honom hos oss och det kan nog bli bra tror jag, eller i alla fall hoppas jag på det! Hon hade nämligen haft sin häst här när de förra ägarna hade gården :)

Idag blev det uteritt för alla hästarna, Jag red på Tippen, Mamma på Star och Maja på Lickis :) Väldigt mysigt var det :) Imorgon kommer Emma hit och då ska Star bli dressyrhäst igen :) Är faktiskt lite sugen på att tävla någon lätt dressyr igen.... Nej men gud vad har hänt med mig, Vad är det jag säger!?! ....Tror jag ska anmäla mig till Majhoppet i Kullabyggden den 21 maj :) 1m + 1,05m :)

// Matilda

dålig planering!

Har varit hemma hela dagen men när väljer jag att rida? Jo mellan 8 och 10 på kvälen, Bra planering där av mig ja!

I alla fall blev det konditioneträning med Star idag, hon blev knappt svettig alls men jag kände ändå att hon fick ta i sista varven. Nästa gång ska jag nog öka antalet varv en aning :) 

Topaz Longerade jag och han hade ganska mycket överskottsenergi! I slutet blev han dock jättefin när han inte sprang som en galning utan vilade mer på steget :) Duktig liten häst <3

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag är ganska trött :)

//Matilda

Bloggtävling!


Det är klart man vill vinna ett par snygga boots till sin häst! :D
//Matilda

Bling Bling :)

Satt och kollade på Total Blackout på kanal 5 tidigare, helt sjukt program, kan inte förstå att folk anmäler sig men det var riktigt kul att kolla på!
Hittade ett helsvart pannband i sadelkammaren innan och kom fram till att jag kunde Blinga det lite :)

Bilder tagna med iphonen så ganska dålig kvalité, visar bild när jag har det på en av hästarna senare :)

På fredag kommer Emma Lundblad hit och fotar lite när jag rider :D

//Matilda

Tävling :)

Tävling i Skromberga idag, 95 gick superbra! Hon hoppade fint och var frammåt helatiden :)  Nollade och fick en fin rosett :D Duktig häst jag har <3

I 105 Hoppade hon ocskå super och kändes riktig fin, tyvärr kom vi helt fel på sista i grunden så hon stannade och jag flög av :/ Men jag är jättenöjd men min häst! Verkligen stor skillnad från Össjö :) <3

Favoritbild från framhoppningen, sötnos<3

//Matilda
RSS 2.0