Helg :)

Spelade upp vår rättegång idag på samhällslektionen och jag tyckte det gick mycket bra :) Kul var det ocskå! Jag spelade åklagare och fick användning för min kavaj för en gångsskull haha :) Vi hade även muntliga nationella i engelska B idag vilket förhoppningsvis också gick bra :)

Jag tror det är vädret som gör att jag är på väg att somna varje dag på väg hem på bussen, Väldigt ovanligt för att vara mig! I alla fall är jag sjukt trött men det är inte så kul att skylla på vädret...

Var ute på promenad med Star innan och joggade en bit också men hon förstod inte riktigt mitt "joggingtempo" utan det gick aningen fortare så jag blev gaanska anfådd! vadå dålig kondis? Efter det bytte jag koppjärn i Star och Topaz sadlar och nu ska jag faktiskt gå coh lägga mig och sova läänge imorgon eftersom jag är ledig! :)

//Matilda

Färgade Boots

Slutade tidigare på juridiken idag vilket var väldigt skönt! Åkte till väla eftersom mamma var där med Maja och så fick jag en snygg kofta av henne :)

Stallet gick fort idag, Star fick vila och Topaz blev Longerad, han var superduktig! Travade på superfint i ett bra, lagom, tempo! :)

Har funderat på att köpa färgade boots til Star, tycker det är väldigt snyggt att kunna matcha med övrig utrustning på tävling, dock får det inte bli för mycket.


Skulle vilja ha limegröna att matcha till mina i övrigt svårmatchade limegröna schabrak eller röda men då är risken att det blir för mycket med luva också... Funderar på orange (som inte är med på bilden ovan) om jag får köpa Angelicas bruna Lamicell schabrak med orange kant, kan bli lite lagom snygg matchning tror jag :)

Vet någon vart man kan köpa vanliga ribbade gummiboots som är färgade?

//Matilda


slut på ledigheten

Har precis ätit en rejäl frukost bestående av knäckebröd, yoghurt med müsli och ett kokt ägg, känner att det behövdes då jag har noll intresse av att gå till skolan idag... :/

Igår var jag hos Cissi och hoppade med Ninis igen, det är riktigt roligt och Nina är superduktig :D Red ut en lång runda med Star går kväll och utforskade några nya vägar men det slutade med att vi fick gå i kanten av en åker för att komma tillbaka haha så där ska vi nog inte rida igen!

//Matilda

Sommardag

Igår blev det ett dressyrpass i det underbara vädret på Starlight, hon var jätteduktig :)





Idag ska jag åka till Cissi och rida Nina igen :D Efter det vill jag till stranden med hästarna men vi får se om mamma och pappa går med på det, det är ju trots allt dem som får köra...

//Matilda

Ninis :)

Hektisk dag måste jag säga! Började med att åka till Månsgård på pay ande ride med Maja och Licka som hoppade 40 och sen 50 cm :) Dom var jätteduktiga!!

Efter det följde jag med Cissi hem och hoppade hennes häst Nina (dock är hon D-ponny :D ) Hahah räserfart kan man ju lugnt kalla det! Ska antagligen hoppa med henne på Måndag ocskå :)>

Ninis i blå grimma förra vintern om jag inte minns helt fel :)

Cissi körde mig hem och då blev det konditionsträning med Star och sen lite galoppträning med Tippen :) Har alltså ridit 3 hästar idag och mitt knä gäör ganska ont, men dte går över med mitt back on track skydd :)

Tror jag har kommit fram till att byta utrustningsfärg från brun tills svart mest på grund av att alla bruna begagnade sadlar är så slitna och ser så fula ut. Men det återstår att se :) Imorgon ska vi på middag hos farmor i Blekinge och på söndag hos Mormor och Morfar...

//Matilda

Vill träna!

Hoppträning igåroch det gick bra, eller ja, hästen verkar vara helt frisk nu i alla fall, sen att jag red ganska dåligt är ju en annan sak... Är riktigt sugen på att träna idag, dressyr eller hoppning spelar ingen roll men så blir det inte. Tippen ska longeras fast först måste jag få min bror att köra vår provisoriska bana...Sen ska Star skrittas ut, Vemmentorpsrundan tror jag, det är ju jättefint väder :)

Igår anmälde jag mig till Majhoppet i Skromberga den 1 maj, ska hoppa 95 som bara är en fas och sen 1,05 som går i 2 faser :) Efter den tävlingen blri nästa antagligen i kullabyggden den 21 maj, har dock inte bestämt vilka klasser än.

Ska bädda min säng nu och sen äta lite frukost tror jag, jag älskar att vara ledig och kunna göra saker precis när man känner för det!

// Matilda

Frisk häst

Förhoppningsvis var det bara en sträckning star hade fått som gått över med promenader i 2 dagar. Red ut på henne igår efter Cissi varit här och kollat lite på henne och det gick väldigt bra, Possitiv och pigg häst med något kort steg men det blir en promenad idag igen innan träningen ikväll :) Blir ingen hoppning i Rydebäck för mig och Star på fredag, känns onödigt att utmana nu eftersom hon antagligen haft en sträckning, istället följer jag med Cissi hem efter att Maja har ridit och hoppar hennes häst Nina :D

Hjälpte Maja att hoppa med Licka igår :) Hon är så söt den lilla ponnyn! <3


Sen red jag lite på Topas också, galopperade för första gången på honom och så travade jag över bommar samt travhoppade ett litet kryss :) Duktig liten ponny jag har! :D <3


//Matilda

New day :)

Gick en lång promenad igår på 5 km med Star, det resulterade i skoskav som inte är så kul... Men vad gör man inte för sin häst? Maja var med så vi gick till Lottas och köpte bellerinakext som vi åt på hemvägen! :)

Tippen blev friserad för några dagar sen men jag har glömt att visa bild på snyggingen ju! All lång man är nu borta :)


Var och hämtade mer hö igår ocskå eftersom vi inte direkt hade räknat med att en tredje häst skulle äta av vårt ocskå! haha men nu har vi så vi klarar oss fram till sommaren :) På kvällen red jag och syrran ut på Topaz och Licka, det var ju jättehärligt väder! Dock var det ingen som ville fotografera så det blev inga bilder :( Men idag är en ny dag och ja, det blir ridning även idag haha så då kanske någon (mamma eller pappa) vill fotografera :)

Nu ska jag äta frukost :)

Dålig dag?

Var grymt besviken efter tävlingen i Össjö i lördags och sen kom kusinerna från Blekinge så då hade jag inte tid att blogga.

Hon kändes konstig redan på framridningen, trött lixom... I första klassen gick grunden okej, förutom några språng som blev konstiga, fram till sista, tappade galoppen i svängen och trodde hon skulle stanna men istället hoppar hon en sjukt bred oxer nästan stillastående och jag flyger en halv meter ovanför hästen, landar på halsen på henne och sedan på marken EFTER hindret men INNAN målet = jag blev utesluten :(

I andra klassen hoppade vi hinder 1 och 2, 3:an stannade hon på och jag lade en volt och red mot igen men hon visade tydligt att hon inte ville mer och det kändes på hela hennes kroppsspråk så jag hoppade nr 2 igen för att hon inte skulle "vinna" och valde därmed att utgå :(


Masserade henne lite igår och gick sen en runda hed henne till och med från marken kändes hon konstig så jag får känna efter denna veckan, ska träna lätt på onsdag och hoppa P&R på fredag och känns hon inte bättre kanske vi ska ta en equterapeut som får gå igenom henne. Tror jag ska be Cissi kolla så att sadeln fortfarande ligger bra på henne också.

Nice Car and very nice weather!

Matteprov idag i skolan, kändes helt okej och jag svarade på alla uppgifter utom sista som jag inte på något sätt kunde komma på hur jag skulle få fram svaret... Är nöjd med andra ord :)
Nu till något betydligt roligare än matte, Jag har kört RIKTIG bil idag! (manuell och cabbe till råga på allt!) (alla våra andra bilar har automatlåda tyvärr)


Pappa kom och hämtade mig i sin bil på skolan idag efter att han hade varit i Köpenhamn på mässa och fått inbrott i form av bakrutan inslagen på bilen... Åkte med honom upp till bilfriman för dom skulle fixa den tills den riktiga rutan kommer i nästa vecka och där jobbar ju min Moster på kontoret så vi fick låna hennes bil några timmar ;) En riktigt snygg Merca Cabbe och det var ju jättehärligt väder och såklart var vi tvugna att cabba ner :)
Jag körde bara några 100 meter men ändå! haha Nice var det! jag åkte destolängre :)


Imorgon är det tävling i Össjö så jag ska snart gå och lägga mig, putsade alla saker innan och packade in i transporten så det bara är att lasta iprincip imorogn eftersom vi ska köra tidigt... Ska starta 2 st 1meters klasser :) nästa fredag är det pay&ride i Rydebäck och jag funderar på att vara med i 1m och 1,10m kan vara kul att testa :) Men vi får se, Maja ska ju hoppa 40 cm med Licka så det är lite drygt att vänta så länge tills jag ska hoppa... Blir Röd outfit imorogn btw, tänkte frånbörjan ta min kavaj eftersom den har röda streck i sig men jag får se om det blir så imorogn :)

// Matilda

Inte så smart...

Nej det kanske inte var så smart att åka till Cissi med Star och träna eftersom jag har varit ganska så sjuk men både jag och hästen behövde det inför tävlingen på lördag...Blir säkert sjuk igen, MEN Det gick väldigt bra tyckte jag, tränade på att få igenom halvhalter mellan hinderna och det lyssnade hon på helt okej :)

Mamma fotade men dom blev inte så bra dock...(hon hade fel inställning på kameran)





Tror faktiskt jag ska gå och lägga mig nu ska lägga matteboken över huvudet så all kunskap flyger in lite mystiskt inatt så jag kan allting till provet imorgon!

//Matilda

Nya accessoarer :)

Har precis ätit pyttipanna med ägg och rödbetor och ska alldeles strax bege mig ut i stallet för att fixa och sen longera Tippen.

Här kommer före och efter bilder på tv-soffan :)

Före


Efter




nya lampskärmar ocskå :)

Hoppas mamma blir glad när hon kommer hem :) <3

//Matilda

sjukling

Jag hatar att vara sjuk! Det har nog aldrig varit så tråkigt och jobbigt att vara i stallet som det var igår, orkade ingenting men mamma var snäll och hjälpte mig :) Idag är jag grymt hungrig eftersom det enda jag år under gårdagen var ett knäckebröd, ett äpple och typ 5 spagetti, hade ingen matlust med andra ord.

Nu mår jag lite bättre så jag tänkte fixa i vardagsrummet med den nya mattan och kuddarna vi köpte här om dagen tills mamma kommer hem så hon får en trevlig överraskning :) Fotar och visar :) Sen ska jag plugga lite matte eftersom jag ahr prov imorgn...ush, det kommer inte gå bra :(

//Matilda

Min Nisse <3

Hästarna fick vila idag pga vädret, inte så kul att rida på en redan blöt häst i ösregn och frysa ihjäl :( Tänk om man hade haft ett eget ridhus! Just nu önskar jag dock bara att ridbanan blir klar så vi har en egen :)

Jag tror vädret gör att man blir extra trött för jag har ingen ork att göra någonting för tillfället... I vilket fall som helst har jag alltid min lille Nisse som piggar upp en! :) <3 världens mest sociala katt som tror han är en hund ;)


Är det fint väder imorgon åker vi till Cissi och tränar annars blir det på torsdag, nu ska jag kolla lite på TV innan jag somnar!

//Matilda

Longering

Longerade Tippen igår och ja det var en ganska intressant upplevelse! nej riktigt så farligt var det inte men han var ganska pigg och busig i början men sen gick han helt okej ;)

Sötnos! <3

Hästarna fick gå utan täcke i hagen idag för första gången detta året, Nu är det vår på riktigt! Det ser så härligt ut när det börjar komma grönt gräs i hagarna och dom kan gå utan tunga täcken :)

//Matilda

Royal Casino

Dressyrtävling idag och Cissi hjälpte mig på framridningen. Kan ju helt klart konstatera att det gick bättre än sist! 55% istället för 49% som vi fick sist....Min häst är ingen dressyrhäst! MEN hon är gó ändå och försöker! <3

Framridningsbild, Pappa filmade så om det inte ser alltför hemskt ut kanske jag lägger upp en film :)


Cissi hade med sig ett Royal Casino täcke som jag får låna, ska ha det som tävlingstäcke nu när ulltäcket blir för varmt!
Det är grymt snyggt, har platta framtill, guldpasspoal med svansfläta och i kronan är det typ som swarowskikristaller :) I Like It!

// Matilda

Shopping!

Var på väla igår med pappa för han skulle köpa ett par nya skor, Det blev även lite shopping för mig då.. haha :)

Ett par jeans, en kavaj och ett par sneekers
Tränade dressyr för Cissi på eftermiddagen och det gick ganska bra måste jag säga, dock känns det inte helt hundra inför tävlingen imorgon men absolut bättre än sist!

Stormen verkar ju vara över och idag skiner till och med solen lite så jag ska snart gå ut i stallet och fixa lite och longera Tippen, kan bli intressant!

// Matilda

Fotlänk upphittad!

Min Thomas Sabo fotlänk som varit försvunnen sedan i sommras hittade mamma idag i en av hennes fickor i en jacka! Dock använde jag det som ett armband nu innan sommaren :)

Hoppträning idag med Star och det gick superbra! Red faktiskt med pelhambettet på henne för att testa igen och det fungerade väldigt bra måste jag säga :) Nu slipper jag vara så hård i handen mot henne så det kommer jag att använda i hoppningen i fortsättningen :)


// Matilda


inget kul alls

Igår var Rebecka här och vi red ut i det till en början fina vädret, när vi kom tillbaka var vi dock helt genomblöta eftersom det började ösregna när vi red! Jaja, det får man ta ibland :)

På onsdag blir det hoppträning på hfrk och på fredag blir det dressyrträning hemma hos Cissi och på söndag är det dressyrklubbtävlingen :) det kan ju knappast gå sämre än förra gången!

Var extremt trött i skolan idag när vi började med 2 timmars företagsekonomi följt av 1 timmes matte. Efter ännu en mattelektion, samling och film på engelskan så hade jag spanska...Skulle diskutera en film och ja..eftersom jag är riktigt kass på att prata så sa jag inte så mkt!

Nu blev detta inlägg väldigt tråkigt...får hitta på något kul att skriva om imorgon istället! :)
//Matilda

Springtime :)

Vilket underbart väder det har varit idag! Våren har verkligen kommit på allvar nu känns det som :) Först tränade jag me Star för Cissi och det gick väldigt bra :) Sen tränade jag med Topas vilket också gick mycket bra :) 

Vi släppte ihop alla tre hästarna för första gången idag och efter några sparkar hit och dit funkade det bra :)


Det blev inget besök på Gunnarlunda idag eftersom vi helt enkelt itne hann med det.. får ta det nästa gång :)
Snart kommer Rebecka och kanske Andréa hit och stannar tills imorogn :)

// Matilda

Gunnarlunda imorgon

Underbar känsla att lägga sig i en säng med nytvättade lakan! :) I skolan idag lysnade vi på treornas projektredovisningar där merparten faktiskt var väldigt intressanta och givande :) Har dock ingen aning om vad jag själv vill arbeta med som projekt då min egentliga idé antagligen inte kommer att bli godkänd :/

Lämnade faktisk in både stars nosgrimma och lickas träns på lagning idag så det kunde jag hämta på måndag :D Sen åkte jag hem och städade lite. Det är alltid skönt när man är färdig!

Red ut med Star idag, Red faktiskt på Hacket då jag kände att hon behövde det för lite omväxlingsskull, Imorgon kommer Cissi och då blir det dressyrträning med båda hästarna och efter det ska jag och mamma till Gunnarlunda Spa och Rehab på öppethus :)

//Matilda
RSS 2.0