Punkt

Min häst är galen.

Utbildningskontroll idag

Fortfarande sjuk tyvärr men jag pallrade mig till körskolan för min ubk (typ liten uppkörning) vilken faktiskt gick väldigt bra förutom min svaga punkt...back runt hörn haha ;p får försöka vara lite halvsjuk på uppkörningen så jag inte blir nervös för det verkade ju fungera idag :)

Tog stallet ganska sent idag och eftersom jag är sjuk och vädret var väldigt tråkigt fick alla hästarna vila idag :/ hoppas på Hildeträning imorgon istället :)

Nickan i sitt nya ylletäcke ;) <3

Första ridturen

Ingen bloggning igår eftersom jag var ungefär dödssjuk, inte riktigt kanske men 40 graders feber och sängliggandes hela dagen är ganska nära.. Har underbara vänner (Rebecka och Gunnel) som kom hit och fixade stallet till mig. Tack så jättemycket! Även min syrra var snäll och fixade maten till mina hästar <3 tack! <3 var hemskt att inte ens få säga hej till sin häst så jag följde med ut och tog in Nickan men sen mådde jag sämre men var glad ändå ;)

Idag var jag (konstigt nog) feberfri så jag tänkte att en skrittrunda kan jag inte bli så mycket sämre av.. Rebecka kom hit och red på Topas, Maja på Licka och jag red för första gången på Nickan sen hon kom hit :) Hon hade överskottsenergi till max så efter en skrittrunda som till största del bestod av småtrav motionerade jag henne på ridbanan :) gick ganska bra faktiskt :) <3

Nickan <3

Fixade stallet och borstade sen lite på min fina häst som var gosig och trevlig idag ;) Hon är nog inte van vid att vara ute hela dagen för sen låg hon ner och vilade i boxen och såg väldigt trött ut ;)

Eurohorse

Åkte upp till Eurohorse mässan i Göteborg idag trots att jag är ganska sjuk.. Men man kan ju inte missa den! :)

Köpte lite grejer till nya hästen :) Ett Vintertäcke, swarowski pannband, 2 fleecetäcke, ett ylleridtäcke som jag ska sy en silversvansfläta på, ett tjockt fint ylletäcke, regntäcke och mathinkar :)

Guernica Pracht ;) <3

Åkte som sagt till Ugglarp för att besiktiga och röntga hästen jag gillade :) Hon gick rätt igenom besiktningen och likaså röntgen. Alltså blev det köp och vi kunde ta med fina hästen hem direkt :)

Något komplicerat namn kanske haha ;) Guernica Pracht, men tills vidare får hon kallas Nickan ;) hon är ett 6-årigt sto efter Lord Z. Supertrevlig att rida ;)

Lite sur när hon väl hem hem efter att ha fått både domosedan (lugnande inför röntgen) och vaccination idag ;) får vila ett par dagar och sen ska vi komma igång med ridningen :)


https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/884144/images/2012/pic_190886540.jpg" class="image">

Hästägare :)

Kan inte sluta le :) kommer från Ugglarp och denna gången med häst i släpet :D


Något drogad innan röntgen ;) <3

Effektiv

Jag tycker jag har fått gjort väldigt mycket idag. Började med riskettan på körskolan fram till lunch. Åt sen hos mamma innan jag och pappa åkte ner till banken för att fixa lite saker. Körde vidare till mörarp och hämtade sen Linnea ;) har kollat lite resor ;)

Sen kom Maja hem från Ullared med stallboken och ett par vita benskydd till mig ;)

Imorgon blir det körlektion kl 07.00(!) och sen fixa stallet innan vi åker till Ugglarp för besiktning. Börjar bli lite smått nervös men hoppas det går bra ;)

Stallet hela dagen

Det blev stallet hela dagen i princip. Pappa ringde hovslagaren och han kunde komma redan idag :) så efter lite fika med god fastlagsbulle skoddes alla tre hästarna. Det gick väldigt bra måste jag säga :) Timon som inte haft skor bak innan fick det eftersom han var rätt sliten och det känns bättre att ha hästarna skodda runt om ;)

Ska även börja behandla Timon med ultraljud några gånger per vecka och vi börjar antagligen redan till helgen! :) Ska förhoppningsvis hjälpa till att läka hans skada i benet :)

Busponny

Mockat till 3 hästar och sen gick jag ut och hjälpte mamma mocka i hagen. Topas var något rastlös om man säger så! Sprang som en galning och lekte sen följa John med mig ;)

Promenerade/ joggade med Topas och mamma med Licka haha dom var pigga! ;)

Big Brother

Var ju på "Ring Knutstorp" idag och körde halkan. Gick väldigt bra och bilarna var roliga att köra :) Krockade i låg hastighet och fick hänga upp och ner i en bil...Konstaterade att jag Aldrig vill krocka eller volta med en bil!

Lyckades klämma mitt lillfinger idag så nu är det blått och svullet.. :/ Mindre lyckat! Undrar hur det ska gå att rida imorgon men det löser nog sig :) har ju inte bloggat allt för mycket hästrelaterat senaste dagarna men det har inte hänt så mycket direkt. Är sjukt tråkigt när det är sånt här blött och grått och trist väder men Imorgon ska jag ta tag i mig själv och rida ut en längre runda på Topas och sen en liten kortare på Timon :)

Idag när jag kom hem och skulle ta in hästarna hittade jag Topas i en annan hage(!) fråga mig inte hur det har gått till för jag har verkligen ingen aning! Men man blev ju lite fundersam...

Har precis kollat på Big Brother...En del människor är verkligen helt dumma i huvudet! Kan nog blir kul att se i fortsättningen bara för det ;)

Nu ska jag faktiskt sova så det blir Torsdag liite snabbare, bara 2 dagar till ;)

Halkan

Stallet är redan klart för idag vilken är väldigt skönt. Ska snart bege mig mot körskolan, är ju dax för halkan idag! Är lite smått nervös eftersom jag inte tycker om att tappa kontrollen meen det ska nog gå bra ändå ;)

Bilägare :D

Igår körde vi upp till halmstad-slöinge för att hämta min lilla bil!

Japp jag har köpt bil, en röd liten Mercedes :) den utstrålar verkligen "Matilda" haha ;) hittade även en passande nyckelring som jag inte använt på ett tag ;)

Kanske inte trots allt ;)

Trodde jag skulle vara "hästlös" under årets GHS - Eurohorse mässa(eftersom jag ska sälja Topas räknar jag inte honom, inte kul att köpa grejer till en häst man inte ska ha kvar) meen... Kanske blir det inte så ändå :) har hittat en sjukt fin häst så nu väntar bara besiktning i början av nästa vecka! Detta betyder att jag kan skriva en ny shoppinglista om allt går bra! ;)

Många hästkrafter!

Denna fredag har varit fullbokad från morgon till kväll! Var ledig från skolan idag vilket underlättade en hel del måste jag säga :)

Började dagen med att åka till halmstad för att kolla på en bil. Den var såååå mycket jag! hihi :) Övningskörde hem och stannade uppe på hallandsåsen för att äta lite gott :) Var sen hemma i en halvtimme ungefär och passade på att fixa stallet då för att sen åka vidare till Dagstorp för att provarida en häst. (Övningskörde båda dit och hem tillsammans med restan av skåne på motorvägarna ungefär) Slängde i mig en kanelbulle och hämtade sen Angelica i ängelholm och åkta vidare till Åstorp för provridning av ytterligare 4 hästar :) Gick mycket bra måste jag säga :D
Fina Timon fick stå för dagens bild ;) <3
Var sjukt hungrig när vi kom hem och tyckte jag förtjänade en god kebabtallrik! :D
Har precis duschat och nu ska jag verkligen sova! Godnatt alla söta människor som kan tänkas läsa min blogg ;)

waste of time

Sitter i skolan och har pluggat lite spykologi med Anna...Lite lunch nu och sen ska vi fortsätta. Sjukt seg dag men det finns sådana dagar ocskå tyvärr. Är ledig imorgon men då kommer jag städa, städa, städa och kolla på typ 5 hästar haha :) Jodå det går bra! :)

väldigt intressant inlägg, eller inte! Men så kan det bli ibland :)

Superglad :D

Wiiiie :D är superglad idag!! Körlektionen gick bra och jag bokade halkan (måndag) riskettan (onsdag) utbildningskontroll, uppskrivning och uppkörning :D sjukt kul men börjar redan bli nervös! Haha ;p

Var dessutom underbart att sola imorse vilket tyvärr inte har blivit av på ett tag men nu ska jag bli brun!

Måste bara säga att det är sjukt tråkigt att ha häst just nu, det är ren is på vägen så man vågar ju inte ens gå en runda med hästarna :( även om jag älskar min fina ponny jättemycket hoppas jag han blir såld snart. Ny visning på honom till helgen ;) ska dessutom kolla på några fina hästar på fredag :)

Bild på lite fin choklad från igår ;)

Glad ponny :)

Sola, körlektion sen skola några timmar, så ser min dag ut :) och stallet när jag kommer hem såklart ;)
Haha en glad ponny som kom ut i hagen idag :)

Kock nästa? :)

Tjejen som skulle kolla på Topas blev tyvärr sjuk. Tog Licka och Timon och gick på promenad istället, Maja gick med Topas ;) Har ytterligare en visning på honom imorgon så hoppas på bättre lycka då :)

Snart kommer Jojo hit, ska laga lite mat, menyn ser ungefär ut såhär :
Klyftpotatis, pepparbiffar och grönpepparsås
Äpple och jordgubbpaj med vaniljsås

Får se om vi drar ut en sväng efter melodifestivalen :)

Bra dag ;)

Körde både till och från ridhuset med hästarna idag vilket gick super! Måste säga att jag är stolt över mig själv som vågar ;)

Topas gick väldigt bra så jag är mycket nöjd ;) visning på honom imorgon :)

Som det kan bli..

Gårdagen gick inte alls som planerat tyvärr...avslutades dock med ett trevligt biobesök tillsammans med Johanna :)

Är på väg hem till mormor nu för att äta lite och hjälpa henne med en sak ;) ikväll åker vi till ridhuset med hästarna och jag tänkte rida igenom Topas ordentligt ;)

Måste bara berätta att jag träningslastade Timon igår igen och han gick snällt in i transporten! Efter några gånger stängde vi luckan och så fick han stå där inne och äta lite hö för att känna sig trygg ;) duktig liten ponny! ;) <3 ska se om jag hinner skritta ut en runda på honom idag i det fina vädret :)

;)

På väg nu ;)

Duktiga ponnyn ;)

Längtar så extremt mycket till imorgon så bara för att tiden ska gå fortare tänkte jag gå och lägga mig tidigare ikväll ;)

Topas var duktig idag! Logerade ju som sagt i ridhuset men orkade inte klä på honom Pessoan med alla olika snöre hit och dit utan istället tog jag hoppsadeln med sadelgjorden som har flera D-ringar och inspänningstyglarna.

Älskar min fina ponnyplutt <3

Shoppinglista ;)

Är hemma från skolan idag eftersom jag tråkigt nog har blivit sjuk :(

Om det blir som jag hoppas imorgon så har jag all anledning i världen till att skriva en shoppinglista så det är vad jag roar mig med just nu :)

Ska åka till ridhuset ikväll och longera Topas eftersom jag inte har ork till att rida ordentligt när jag är sjuk :/ tror det blir med pessoaselen i alla fall ;)

11 träns..

Har blivit så sjukt förkyld på bara några timmar sedan jag kom hem från skolan idag :(

Blev i alla fall två rundor till hööks då vi glömde det viktigaste första gången ;)

I stallet fixade jag allt till båda ponnyerna och sen putsade jag alla träns som skulle läggas ner i en låda för att inte förstöras. Kände att det börjar bli illa när man har 11 träns till 3 ponnyer...

Här är 6 av tränsen jag och Maja putsade och la undan

Måndag igen

Körde på körskolan idag och det gick helt okej :)

På Fotokursen i skolan idag skulle vi fota skuggor och speglingar..utomhus! Var sjukt kallt men fick några fina bilder i alla fall trots att mina fingrar fick bli offer...

När jag kom hem låg den en påse på golvet och vem hoppade inte i den om inte Hasseman haha :)

Nu ska jag fortsätta med körteorin ;)

Fina Topas <3

Hade visning på min ponny idag och det gick väldigt bra! Han skötte sig så himla bra ;) Massor av kärlek på honom <3
Körde hem från ridhuset med transporten idag igen och det gick bra! Längtar tills jag får mitt körkort så jag kan köra hur mycket jag vill :)
Skrittade ut på Timon för första gången idag också :) Han var så duktig :) Blev dock rejält rädd när det kom en idiot i bil med biltransport efter och körde förbi i full fart :(  Blev tyvärr inte att jag lasttränade med honom idag eftersom det var så sjuukt kallt!

Lilla Stina <3

Min söta lilla bebiskatt satt så sött på filten så tog jag fram mobilen för att fota, då skulle hon vara duktig och sätta sig "fint" haha sötnos Stina! ;)

Duktig ponny

Idag kom Andrea och Rebecka och hälsade på :) Mycket trevligt! Andrea skrittade på Topas, Maja på Licka och så gick jag och Rebecka med Timon. Det var så så himla skönt när solen lyste så det kompenserade att det var så sjukt kallt!
Komisar ;)
När vi kom tillbaka träningslastade vi Timon eftersom han är rädd. Det gick så himla bra! Tror han känner att han kan lita på oss nu och han gick in utan några större problem! Duktig ponny vi har! :) <3 Ska lasta honom imorgon igen och hoppas det går lika bra då :) Stoor skillnad från sist då han stegrade, slängde sig och drog iväg.
Har dock träns och kedja när jag träningslastar honom - bilden är från när vi hämtade honom.

Kallt som f*n men trevligt ridpass ;)

Har varit och ridit ponnyn i ridhuset ikväll :) efter ett tag gick han faktiskt väldigt trevligt :) sen körde jag med hästtransporten hem, gick mycket bra! :D

Det är sjukt kallt! Är inte riktigt van vid typ 12 minusgrader, har ungefär 75 lager kläder på mig i stallet och när jag rider och jag är sååå nöjd att jag köpte jw hjälmen som är varm och skön ;) och jag fullkomligt älskar min du jacka! Såklart fick Topas också massor av varma täcken på sig. Med fleeceridtäcke, ylletäcke och 200 g stalltäcke hoppas jag Inte han frös ;)

Till salu

Har pluggat körteori hela morgonen känns det som! :) Nu har jag precis lagt ut några annonser på lite utrustning jag ska sälja.  Mejla gärna om ni är intresserade :) Kommer kanske mer saker framöver :)   [email protected]
Vintertäcke från Hansbo Trend, storlek 135, 300g fodring  250 kr
Tjockt Ylletäcke med avtagbara kryssgjordar, storlek 135    450 kr
Transportskydd från Mustang storlek Cob  350 kr

Malmö

Körlektionen idag gick väldigt bra! :)
Trevlig shoppingrunda i Malmö med Anna sen, hittade inte någon sådär superbra balklänning så jag får leta vidare..

När jag kom hem tog jag Timon i träns, kedja och långt grimskaft i högerhanden och Topas i lädergrimma (litar mer på honom haha ) i vänster och gick på promenad ;) båda ponnyerna skötte sig exemplariskt ;)

Ni får en bild på Hasse och Stina som var supersöta!

Bra träning :)

Tränade igår med Topas och det gick faktiskt väldigt bra! Hilde hoppade upp och kände på honom lite också :)

Är på väg till stan nu för att sola lite, sen ska jag köra på körskolan och efter det åker jag och Anna till Malmö :)

RSS 2.0