OM

Sitter och funderar på om jag orkar gå ut och springa, om jag ska gå ut i stallet och fixa allt, om jag ska rida på min häst så överskottsenergin minskar, om jag ska plugga lite matte, om jag ska åka till Helsingborg och sola, om jag ska städa, om jag ska ragga tag i en kompis som också är i extremt behov av kläder och därmed besöka väla, eller om jag helt enkelt ska sitta kvar i soffan och kolla på tv...
// Matilda

jag kan ju!

Skola idag i 1½ timme :) läste dikter och diskuterade lite sen blev det lunch på Koreana med Lina, Mycket trevligt :)

Förra veckan övningskörde jag med en Nissan qashqai vilket gick dåligt...sjukt svår bil att köra tyckte jag och mitt självförtroende sjönk ganska mycket! Idag däremot körde jag en annan bil och herregud jag kan ju köra! :D Helt underbar och allt fungerade utan några somhelst problem! Det är nästan så jag funderar på att boka in någon lektion på körskolan nu :)
Bild från i sommras :)


Nu ska jag ut i stallet och sen åka med hästarna till Hilde.

// Matilda


don't like tuesdays

Tisdagar är ingen bra dag.

MEN idag är det onsdag och förhoppningsvis blir denna dagen bättre :)

// Matilda

i väntan på...inget viktigt

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att min körteori ska börja...liite drygt men sen är det bara 2 gånger kvar :)

Igår innan första lektionen passade jag på att sola lite, så jäkla skönt! Man måste ju göra något åt saken innan man blir ett levande lik med tanke på hur lite solen har visat sig denna sommaren... Ännu bättre var dessutom att matten på eftermiddagen var inställd! :)

Maja skulle åka till ridhus igår med Licka så jag passade på att följa med. Skulle bara skritta och trava lite men Lille hästen var pigg så han fick galoppera av sig lite energi och sen gick han SUPERbra! :) Han kanske vilar sig i form den hästen? Vem vet...
// Matilda

Frisk ponny :)

Igår åkte pälsen av på min lille häst :) blev dock inte såå stor skillnad som jag trodde men hans bruna prickar blev tydligare nu i alla fall! Och duktig var han dessutom, trodde han skulle vara livrädd för klippmaskinen man han stod alldeles lugnt och stilla så länge jag inte kom nära hans ena öra :P
Nu är han inte halt längre så igår gick vi en runda och han fick ha på sig ett par snygga benskydd med stjärnor på som jag fick av Cissi :)
Igår var jag hos Cissi på förmiddagen och hoppade med Nina som var jätteduktig och lyssnade väldigt bra :D

// Matilda

inte bättre idag...

Min lille häst är fortfarande halt vilket inte är det minsta kul alls :( Han som hade blivit så fin efter en veckas vila och jag som verkligen var motiverad för ordentlig träning nu :(
Topas fick gå i en liten sjukhage idag och när Arne gick in i stallet börjde han springa, bocka och blev helt galen, detta var ju INTE så bra med tanke på att han redan haltade och givetvis blev det värre :( Hoppas verkligen han blir bättre snart!

Kan visa en bild på Topas i hans nya vintertäcke som vi köpt till honom :)

Det är ett likadant som Licka också har fått :) 
Imorgon ska jag i alla fall rida ut en liten sväng på Nina :) Ska bli jättekul! :)

// Matilda

med ett leende på läpparna

Sedan lunch idag har jag i stort sätt gått runt med ett leende på läpparna :)
Var inne i Telenorbutiken på kullagatan och gick ut med vetskapen om att en Iphone4 (VIT) kommer köras hem till mig i dom närmsta dagarna :D Läskigt nog är jag ju 18 och kunde teckna abonnemanget alldeles själv...

Men nog om det possitiva, min lille häst är halt och jag har ingen aning om varför :( Alltså blir det ingen träning idag, skit också! Jag som verkligen ville! istället ska Maja träna med Licka :)

// Matilda

tillbaka i sadeln

Har varit på läger i olofström med skolan och innan dess var jag sjuk så min lille häst har vilat i en vecka nu förutom någon promenad då och då. Givetvis har han en del överskottsenergi men i övrigt har han skött sig mycket bra i ridningen dom senaste dagarna tycker jag :) Själv har jag lite träningsvärk men det försvinner väl förhoppningsvis efter några dagar till med ridning :)
Skriver mer en annan dag när jag fått någon att fota lite när jag rider :)

// Matilda

inget kul att vara sjuk

Att vara sjuk är aldrig kul men att vara sjuk och dessutom ha häst undertiden är absolut ingenting man önskar sig :( Alla stallrelaterade saker måste ju göras oavsätt om man är frisk, sjuk om det är ens födelsedag eller julafton. Julafton och alla dagar är heelt okej för mig men när man är sjuk blir allt såå mycket jobbigare och mitt tålamod är inte på topp. Sen kännde jag mig bättre och fick träna i fredags för Hilde vilket gick bra måste jag säga :) Fin min ponny kan vara ibland :)<3 Sen blev jag mycket sämre och nu SKA jag inte rida förrän jag är helt frisk!
Idag har min "att göra" lista varit ganska lång men jag kom i alla fall till Höganäs och kunde köpa lite välbehövliga kläder :)
Imorgon är min dag heelt fullbokad med skola 8-16 och sen körteori på kvällen och redan på onsadg åker jag till olofström på läger med ledarskapsklassen :D Kommer nog bli kul :)

// Matilda

Småland

I torsdags åkte jag och pappa upp till småland där Starlight numera bor, hon hade det verklgen superbra och det verkade som att hon kännde igen mig när jag hälsade på henne i alla fall :) <3 Hoppas kunna hälsa på henne snart igen, Fina underbara häst! <3


Måste tillägga att jag övningskörde nästan hela vägen! Sen fortsatte vi till hotellet i Jönköping. Rummet  var en suite, a big one! På kvällen blev det tre rätters på en mysig resturang! På fredagen skulle vi på en mässa för typ färgpistoler eller något..Trevligt i alla fall och helgrillad gris smakade inte helt fel :D Sen körde jag heela vägen hem igen med sjukt mkt trafik och vääldigt många lastbilar, inte lika kul..men vi kom hem i alla fall :)


// Matilda

kort fakta

Kom hem från småland igår, övningnskörde faktiskt heela vägen :) nu ska jag hem till Cissi och hoppa med Ninis
Skriver mer sen :)

//Matilda

Tröstköp

Träningen för Hilde i tisdags gick faktiskt väldigt bra och det är ju possitivt eftersom hag hade anmält mig till en dressyrtävling i Ödåkra till helgen. MEN så kom Cissi på att Topas inte har något mätintyg så då blir det alltså ingen tävling! :(

Var ju tvungen att trösta mig med något så jag åkte till Rycketofta med Cissi och köpte Magnesium och hästgodis (som jag behövde) och så hittade jag ett Mörkblått Eskadronschabrak som passar till Lindorna jag köpte förra veckan! :)

Idag ska jag åka till Småland för att hälsa på starlight :) <3<3 Kommer hem imorgon igen :)

//Matilda
RSS 2.0