Kan inte, vill inte

Jag kan, men jag vill inte. Jag vill men jag kan inte. :( <3

Foto: Elin Dahlström

// Matilda

Bakken!

som rubriken lyder så var jag på bakken igår med familjen och kusiner, eller nästkusiner, whatever :) Trevligt var det i alla fall och jag har nog aldrig förr ätit så mycket på en dag! Vädret var perfekt då det varken var för varmt eller kallt :) Konstigt nog skulle både Hilde och Elin till bakken igår med men jag lyckades aldrig träffa dom där tyvärr.

Jag tömkörde Star för första gången ensam häromdagen och det gick väldigt bra! Snäll häst jag har :) <3 Även Topas skötte sig bra när han longerades :)

Ikväll kommer en som ska klippa våra hagar så vi får hö där och märkligt nog visade det sig vara Hildes man! haha världen är liten!

// Matilda


Utrustningen är A och O

Är grymt nöjd med min GPAhjälm måste jag säga, red Topas hemma idag med min gamla eftersom GPAn är hos Hilde och jag inte hade plats att ta hem den och oj vilken skillnad! Ventilationen är guld värd, inte världens snyggaste hjälm när man rider dressyr kanske men det går funktionen och bekvämligheten före utseendet! Dock tycker jag att den är snygg oavsätt! :)

Starlight gick jättebra i dressyren idag! Cissi kom och kollade och skulle filma men minneskortet i syrrans kamera var förlitet så det blev bara lite i skritten. Eftermiddagen tränade vi sits och följsamhet och rytm när vi hoppade studs och även där gick det bra :)

Underbara häst <3 Kommer alltid ha en plats i mitt hjärta <3

Topas red jag hemma sen och jag försökte lösgöra honom ordentligt och han gick ganska trevligt i slutet :)

// Matilda

Träningsläger

Igår var första dagen av 4 på lägret. Star var ganska sur när jag kom men sen blev hon på bra humör igen :) Dressyrpasset på förmiddagen gick väldigt bra! Hon lossnade fint i båda sidorna och trampade på bra. På eftermiddagen red vi markarbete med lite bommar för att träna rytmen. Gick inte lika bra som dressyren men det kändes ändå okej ;)

På lunchen var vi på Gränsbo stuteri och kollade lite när landslagsryttaren Rose Mathisen red på en riktigt fin Hingst som hette Zuidenwind. Hon förklarade lite hur hon tänkte när hon red och så visade hon öppa, sluta, passage, samling m.m. Sen fick vi gå runt i stallen och kolla. I hingststallet stod Bocelli, hästen som hon tävlar i landslaget med och som hon hoppas kunna rida VM på. Sen fick vi gå in till fölstona och där fanns 3 föl. 2 bruna som var väldigt söta men sen tod där ett palominofärgat litet föl med världens sötaste huvud! Hade mer än gärna tagit det med mig hem! Tyvärr glömde jag kameran...


Bocelli
Zuidenwind

Bilderna är från Gränsbos hemsida

Nu ska jag gå ut och ge våra hästar mat och sen åka till Star hos Hilde för ytterligare träning :)

//Matilda

Tömkörning :)

Jag följde med Rebecka, Andrea och Gunnel till Eko idag, dom skulle tömköra honom så då ville jag gänra kolla och lära mig lite :) Det var Andrea som tömkörde honom och sen fick jag prova, det var riktigt roligt faktiskt! lätt på ett sätt men ganska svårt på ett annat! :)


Gick på promenad med Star tillsammans med mamma och Licka innan och sen körde vi Starlight till Hilde. Lägret börjar ju imorogn och då var det smidigare att köre henne nu ikväll än att behöva köra hlav 7 imorgonbitti eftersom både mamma och pappa ska jobba. Hon verkade trivas bra i alla fall :)

//Matilda

Dagstorportens RF

Var extremt trött imore när jag vaknade eftersom jag kom hem rellativt sent igårkväll efter en trevlig kväll hos Ida tillsammans med Emma och Emelie :) Jag hämtade in min häst från hagen, gav henne mat och fixade henne sen fick pappa komma och hjälpa mig med broddarna :)

Var för en gångs skull inte förtidiga till tävlingen utan kom i precis lagom tid tills 1m-klassen skulle ha bangång, Bra planerat! :D Tomas hjälpte mig på framhoppningen och där kändes hon ganska fin faktiskt. Väl inne på banan ville hon inte alls och stretade emot, spännde sig och det blev ingen bra rytm alls. Fick ett stopp i grunden... :/


Har packat transporten och imorgon åker Star till Hilde eftersom vi ska på läger där fram till torsdag :)

//Matilda

The hangover

Jag var på Bio igårkväll med Rebecka, Andrea och Linn, vi såg The Hangover part 2. sjukt bra film! har nog aldrig skrattat så mycket förut! Absolut värd att se :)

Tippen har varit konstig i vänstersidan dom senaste dagarna och igår kändes det inte bra alls. Andrea kanske kunde komma och hjälpa mig tömköra honom någon dag så får vi hoppas det blir bättre :)  Ska nog ringa Cissi och prata lite :)

Ikväll ska jag hem till Ida och träffa lite trevligt folk :) Kan dock inte stanna allt för länge eftersom jag ska tävla imorgon...Så nu ska jag äta lite frukost, rida hästarna och sen packa transporten så jag slipper göra det kl 7 imorgonbitti!

//Matilda

Ny magplatta :)

Hopptränade igår med Star vilket inte gick så bra..eller hon var superfin på framhoppningen men sen blev allt katastrof, kom helt fel, hade ingen bra rytm och jag ser intre fram emot tävlingen i Dagstorp på lördag...


Igår innan träningen var jag och hämtade en magplatta som jag köpt begagnad. Det bästa med begagnade saker är att dem redan är mjuka och fina i lädret och dessutom var den i superfint skick! verkar vara riktigt bra kvalitet dessutom. Tycker det är en bra grej att ha när man hoppar på gräs med broddar :)


//Matilda

the time pass away

Har inte bloggat på typ en vecka men jag har varken haft tid eller någon insipration direkt... Har passat på att njuta av sommarlovet som fortfarande inte känns verkligt, tiden går så sjukt fort!

Idag följde jag med när Rebecka, Andrea och Gunnel som släppte Eko på sommarbete, mysigt såg det ut! :) Våra stackars hästar (star och licka) får knappt gå på något gräs alls då dom bli på tok för tjocka på bara några timmar! Däremot går Topas i en stooor gräshage och är jättelycklig!

Tog med Star och Licka till mormor och morfars stuga för någon dag sedan och konditionstränade (trav) på grusvägarna där :) Det var supermysigt i kvällssolen med skog på var sida om vägen!

Idag tränade jag dressyr på Star för Cissi vilket kändes väldigt bra! sen longerade jag Topaz med min nya gjord som kom igår :) Han hade lite överskottsenergi men i slutet gick han riktigt trevligt! :)

Nu ska jag gå och duscha för imorgon ska jag på majas skolavslutning och så kommer kusinerna hit :)

//Matilda

Solbränd

Känner att jag kanske har solat aningen förmycket eftersom jag har brännt mig.. :( Men vad gör man inte för att få lite färg! Underbart väder även igår med lite mer svalkande vindar. Jag och Maja hjälpte mamma att bygga upp vår paviljong som vi ska ha soffan i tills altanen blir klar. Tror vi höll på i 5 timmar med att få ihop tak-konstruktionen och 4 ben...Alltså inte det lättaste!

Igårkväll longerade jag Tippen och han var superduktig! redan innan hade han sprungit sig varm i hagen så han blev rejält trött men bra gick han! Senare red jag barbacka på starlight med hackamore och hon var jättefin verkligen! Synd bara att det blixtrade som fan så jag inte vågade rida så länge... kändes som att det skulle braka loss när som!

Hästarna har fått gå ute längre och längre på dagarna/kvällarna så från och med idag kommer dom få gå ute dygnet runt...känns lite kontigt måste jag säga...

Ska äta frukost nu :)

// Matilda

djursjukhuset

Har legat och solat idag :D underbart :D Mindre kul dock att bränna sig men igår var jag med Rebecka, Andrea och Gunnel på apoteket så då passade jag på att köpa aloveragel :) När vi åkte för att kolla till deras häst som tråkigt nog fått en hovböld och tvingas stå inne visade han tecken på kolik, följde med när dem körde in med honom till djursjukhuset  :( Han fick stanna över natten och är på bättringsvägen nu men skulle stanna i alla fall tills imorgon också :( <3 stackars lille hästen, hoppas han blir frisk snart <3

REBECKA, du har förresten glömt din aloveragel här :) Glömde säga det innan när vi pratade :)

Idag red jag dressyr på star, gick helt okej men hon var lite springig och tyckte nog det var lite hårt i marken, inte så konstigt med tanke på hur varmt det har varit... Med topas red jag ut en lite längre runda tillsammans med Maja och Licka ;) Hoa var också pigg men duktig! Helt otroligt vad han har varit duktig denna veckan min lille ponny <3 Idag kunde jag till och med spola av honom med slangen utan några större problem! Känns bra att han litar mer på mig nu :)

// Matilda

Bilder :)

Igår kom Rebecka och Andrea hit :) Vi lagade mat, Tacos :D och sen skulle vi bakat rabarberpaj men det orkade vi inte.. 

Lite bilder på Mig och Tippen och Andrea och Star

Gillar sista bilden! den är Inte redigerad :)

// Matilda

Student 2011 :D

Igår var jag på Andreas studentfest och det var mycket trevligt :D Hon fick ett jättegulligt halsband från Pilgrim av oss :) Orkade inte släpa med systemkameran så det blev inga bilder...

Mamma och Pappa åkte till Barcelona igår så jag och min bror är hemma själv så... Idag kommer Rebecka och Andrea antagligen hit :D Får se vad vi hittar på :D


Min ponny var verkligen superduktig igår, stretade emot lite i början men sen släppte han och blev jättemjuk och fin! Galopperade och han kom bara i korsgalopp en enda gång! Superstolt över min lille tipphästs framsteg!

Star var på hoppträning i onsdags så igår skrittade jag vemmentorpsrundan med henne i rask takt, bra för både träningsvärken och konditionen! Dock gjorde mina sittben ganska så ont när jag hade suttit i sadeln i skritt så pass länge haha fick promenera sista biten hem! Vadå hård sadel? haha :)


Mer shopping

Jag var på shoppongrunda igår med mamma och mormor. Inhandlade några nya klädesplagg :)

Ett sött linne som kanske blir använt på skolavslutningen :)

Longerade Tippen på eftermiddagen och han var superduktig! Det blir stenhård träning nu i sommar för till hösten ska vi bannemej ut och tävla lite :D

// Matilda
RSS 2.0